Yüzdeki Sinir Ağrılarına Mikrocerrahi Yöntemle Tedavi

Yüzdeki Sinir Ağrılarına Mikrocerrahi Yöntemle Tedavi
Yüz Siniri Ağrısı olarak bilinen Trigeminal Nevralji rahatsızlığı tedavi ediliyor

Şiddetli ağrıyla seyreden, gündelik yaşamda ciddi problemlere yol açan ve halk arasında Yüz Siniri Ağrısı olarak bilinen Trigeminal Nevralji rahatsızlığı Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Akdemir tarafından başarıyla gerçekleştirilen mikrocerrahi yöntemiyle tedavi ediliyor.

NADİR GÖRÜLÜN BİR HASTALIK

Hastalık hakkında bilgi veren SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Akdemir, “Bu hastalık beyindeki damarın yüze gelen sinirle üst üste binmesi sonucu oluşan bir rahatsızlık. Şimşek çakar tarzda, bıçak saplanır gibi şiddetli ağrılara neden olur ve nadir görülen bir hastalıktır. 100 bin kişiden 4-5 kişide ancak görülebiliyor. Genellikle yüz ağrısıyla ortaya çıkar ve hastalarımız dişlerinde çürük olduğunu zannederler. Çok kısa süren ancak çok şiddetli ağrılardır bunlar. Çok uzun sürdüğü zaman dayanılmaz hale gelir. Hastamız bize geldiğinde günde 4 tane ağrı kesici ve sakinleştirici kullanıyordu. Buna rağmen ilaçlar da etki etmiyordu. Hastamızın tetkiklerini yaptık nitekim bu tetkiklerde herhangi bir tümöre rastlamadık ve başarıyla ameliyatını gerçekleştirdik. Nitekim hastamız şuan ağrılarından kurtuldu. İlaçlarını kestik, şuan hiçbir ağrı kesici kullanmıyor” diye konuştu.

BEYİNE KONULAN CERRAHİ YASTIKLA DAMARIN SİNİRE BASKISI ENGELLENDİ

Prof. Dr. Akdemir, “Hastamıza ‘mikrovasküler dekompresyon’ dediğimiz cerrahi teknik ile mikrocerrahi yöntemler kullanarak baskı yapan siniri damar baskısından kurtardık. Bunun için kulak arkasından küçük bir kesi yapılarak sinire ulaşıp, sinir ile damar arasına özel cerrahi bir yastık koyarak baskı yapan damarın sinir ile olan ilişkisini engelledik. Bu da hastanın ağrılarının büyük ölçüde ortadan kalkmasını sağladı. Bu yöntem oldukça etkili bir yöntemdir ve başarı oranı oldukça yüksektir. Biz de başarıyla bu ameliyatı hastanemizde gerçekleştirmekteyiz. Ayrıca bu hastalığın tedavisinde yüz siniri uyuşturması ve sinir dalgama (RF) ameliyatları da bulunmaktadır” dedi.

“YAŞAM KALİTEM BOZULMUŞTU”

Uzun yıllar yüzde sinir ağrısı yaşayan 55 yaşındaki Aydın Güçlü de bu yöntemle ameliyat olarak sağlığına kavuştu. Yaşam kalitesinin arttığını söyleyen 55 yaşındaki Aydın Güçlü ise, “6 yıl önce diş ağrısıyla meydana geldi bu rahatsızlık. Selçuk Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelinceye kadar kötü durumdaydım. Gitmediğim hastane ve doktor kalmadı. Buraya geldiğimde çok şiddetli ağrılarım vardı ve hiçbir ağrı kesici etki etmiyordu. Tüm tetkikler yapıldı. Her türlü tedaviyi denedim, kullanılabilecek tüm ilaçlar kullandım ancak fayda etmedi. Bu hastalık, yaşam kalitemi bozmuştu, ağrılara dayanamıyordum. Hocamız Prof. Dr. Gökhan Akdemir’e durumumu anlattım ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi, ameliyat oldum. Şuan gerçekten çok mutluyum. Çok şükür iyiyim ve ağrılarım geçti. Sadece ameliyat ağrılarını hissediyorum. Prof. Dr. Gökhan Akdemir başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.