Zeytin Dalı Harekatı İçin Fetih Suresi Okundu

Zeytin Dalı Harekatı İçin Fetih Suresi Okundu
Bursa, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Bilecik'teki camilerde sabah namazı sonrası harekatın zaferle sonuçlanması için Fetih Suresi okundu, dua edildi- Ulu Cami'deki duaya, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu da katıldı

BURSA (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın zaferle sonuçlanması için Bursa, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Balıkesir, Çanakkale ve Bilecik'teki camilerde Fetih Suresi okundu, dualar edildi.

Bursa'daki camilerde, sabah namazının ardından Fetih Suresi okundu, operasyonların başarılı geçmesi için dua edildi.

Sabah namazı için Ulu Cami'ye gelen binlerce vatandaş, harekatın zaferle sonuçlanması için edilen dualara iştirak etti. İl Müftüsü İzani Turan, okunan surenin ardından kısa bir vaaz verdi ve operasyonların başarılı geçmesi için dua etti.

Ulu Cami'deki duaya, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve eski bakanlardan iş adamı Cavit Çağlar da katıldı.

- Eskişehir

Eskişehir'deki 784 camide Fetih Suresi okundu, dualar edildi.

İl Müftüsü Bekir Gerek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vişnelik Camisi'ndeki vatandaşlarla dua ettiğini söyledi.

Dün yatsı namazının ardından da Fetih Suresi okunduğunu belirten Gerek, "Allah, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan ve operasyonda bulunan Mehmetçik'lere güç versin. Allah, onları görevlerinde başarılı eylesin ve korusun." diye konuştu.

- Kütahya

Kütahya’da başta Ulu Cami olmak üzere tüm camilerde sabah namazı sonrası harekatın zaferi için Fetih Suresi okunup dualar edildi.

Ulu Cami'de toplanan cemaat, okunan Fetih Suresi'nin ardından ellerini açıp dua etti.

Kütahya İl Müftü Yardımcısı Mehmet Uzunca, camide verdiği vaazda, Müslümanların sulhu sağlamak adına düşmanla karşı karşıya geldiğini ifade etti.

Fetih Suresi'nin faziletlerini anlatan Uzunca, "Cenabıhak, kahraman ordumuzu her yerde ve her zaman olduğu gibi muzaffer eylesin. Bizi, sabredenlerden ve sabırla zafere erenlerden eylesin." dedi.

Duanın ardından cemaate çorba ikram edildi.

- Yalova

Yalova'da da tüm camilerde harekata katılan Türk askerine dualar edildi.

Gazi Osman Paşa Mahallesi'ndeki Süleymaniye Cami'nde sabah namazı öncesi Fetih Suresi okundu.

Sabah namazını kılmak için camiye gelen vatandaşlar, surenin ardından ellerini açarak, dua etti.

Balıkesir, Çanakkale ve Bilecik'teki camilerde de dualar okundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.