Zeytin Dalı Harekatı'na İlişkin Yapılan Gerçeğe Aykırı Haber Ve Paylaşımlar

Zeytin Dalı Harekatı'na İlişkin Yapılan Gerçeğe Aykırı Haber Ve Paylaşımlar
Bingöl'de harekatı bahane ederek sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, terör örgütü propagandası yapan 4 şüpheli gözaltına alındı

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, terör örgütü propagandası yapanlara yönelik operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki PYD/PKK ve DEAŞ terör örgütü unsurlarının etkisiz hale getirilmesi, ülkenin sınır güvenliğinin sağlanması için Zeytin Dalı Harekatı başlatıldığı hatırlatıldı.

"Operasyona yönelik iç kamuoyunda örgüte müzahir kitlenin hareketlendirilmesi ve kamuoyu oluşturulması amacıyla örgütün yayın organlarında çağrılarda bulunulduğu tespit edilmiştir." ifadelerinin yer aldığı açıklamada, bu kapsamda sosyal medya üzerinden düzenlenen sınır ötesi operasyona karşı halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, örgüt propagandası yapan şahıslar ile ilgili yapılan çalışmalar çerçevesinde Bingöl merkez ve Solhan ilçesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda şüpheliler N.A, N.M, H.A ve R.B'nin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, kamu düzeninin, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmaların aralıksız ve tavizsiz sürdürüleceği vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.