Zimbabve’de Yeni Başkan'dan Yabancı Yatırımcılara Çağrı

Zimbabve’de Yeni Başkan'dan Yabancı Yatırımcılara Çağrı
Devlet Başkanı Mnangagwa: - "Zimbabve küresel iş dünyası için ise sınırsız sayıda fırsatlar sunuyor. Yeni Zimbabve tüm yabancı yatırımcılara açık"

HARARE (AA) - Askeri müdahale sonrası iktidara gelen Zimbabve’nin yeni Devlet Başkanı Emmerson Mnangagwa, ülkesinin küresel iş dünyası için sınırsız sayıda fırsatlar sunduğunu belirterek, "Yeni Zimbabve tüm yabancı yatırımcılara açık." dedi.

Mnangagwa, Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) bu yılki Davos toplantılarına hazırlık için başkent Harare’de düzenlenen panelde konuştu.

Ülkesinin kendi başkanlığı öncesinde bazı ülkelerle iyi ilişkiler geliştirmediğini hatırlatan Mnangagwa, artık Zimbabve'nin değiştiğini ve tüm dünyayla iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.

Zimbabve’nin küresel iş dünyası için sınırsız sayıda fırsatlar sunduğunu dile getiren Mnangagwa, "Yeni Zimbabve tüm yabancı yatırımcılara açık." diye konuştu.

Mnangagwa, yeni dönemde ülkesinin daha iyi bir ekonomiye sahip olması için çözümler üretmeye çalışacaklarını ve ülkenin geleceğinde rol almak isteyen gençlere fırsat vereceklerini vurguladı.

- 4-5 ay içinde seçime gidilecek

Öte yandan Mnangagwa sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, ülkedeki devlet başkanlığı seçiminin 4-5 ay içerisinde gerçekleştirileceğini duyurdu.

Mnangagwa, tamamlanacak "özgür ve adil" seçimin ülkenin uluslararası sistemde demokratik bir ülke olarak konumlanması için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti.

Eski Devlet Başkanı Robert Mugabe döneminde Batı ülkeleriyle siyasi ve ticari ilişkiler zayıf iken, ülkedeki dış yatırımların yarısından fazlası Çinli şirketlere aitti.

Zimbabve'de geçen yıl kasım ayında yapılan askeri müdahalenin ardından 37 yıldır iktidarda olan Mugabe istifaya zorlanmış ve yerine eski Devlet Başkan Yardımcısı Mnangagwa getirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.