Zonguldak'ta Pazar Yeri Çatısının Çökmesine İlişkin Dava

Zonguldak'ta Pazar Yeri Çatısının Çökmesine İlişkin Dava
Soğuksu mevkisinde 2 kişinin ölümü, 20 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan çökmeyle ilgili kusurlu oldukları ileri sürülen eski Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in de aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta kapalı pazar yerinin çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı olayda kusuru bulunduğu ileri sürülen, aralarında eski Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in de yer aldığı 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmada tutuksuz sanıklar Eşref, belediye personeli Y.K, O.G. ve A.S. ile tanık Hüseyin Uncu, mağdurlar ve yakınlarının yanı sıra taraf avukatları hazır bulundu, sanıklardan N.A, E.D. ve M.M. ise duruşmaya gelmedi.

Eski Belediye Başkanı Eşref, savunmasında olayda sorumluluğu bulunmadığını öne sürdü.

Pazarcı esnafıyla olay sonrasında yaptığı görüşmelerden çatıdaki kar kalınlığının 70 santimetrenin üzerinde olduğunu öğrendiğini anlatan Eşref, "Çatıdaki karın indirilmesi için su sıkılması dolayısıyla ağırlık arttırılmış ve çatıya baskı yapılmıştır. Hatta bu konuda pazarcı esnafı Ahmet Kukul, belediye başkanıyla doğrudan görüşme yapıp çatının çatırdamaya başladığını ve pazarın açılmaması gerektiğini istemiştir. Meydana gelen kaza, ölüm ve yaralanmalar benim herhangi bir eylemime bağlı gerçekleşmemiştir. Yoğun yağışın olduğu günlerde pazar yerinin açılmaması gerektiği halde buna dikkat edilmemesiyle bu sonuç doğmuştur. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Y.K. da dönemin Fen İşleri Müdürü A.S'nin izne çıkması nedeniyle kendisine vekaleten izin süresince görev verildiğini dile getirdi.

Olayda sorumluluğunun olmadığını savunan Y.K, "Uzay çatının akslarının kesilmesi işiyle ilgili müteahhit firmayla görüşen belediye başkanı ve yardımcısıdır. Bu konuyla ilgili bana bilgi verilmemiştir. Benim görüşmem olmamıştır. Müteahhit firmayla ilgim yoktur" ifadesini kullandı.

O.G. ise çatıya su sıkılması hususunda bilgiye sahip olmadığını ileri sürdü.

Tanık Hüseyin Uncu, çatıya esnafın bağladığı brandaların baskıyı arttırdığı öne sürerek, "Çelik, zaman zaman bakım isteyen bir maddedir. Yorgunluğun olup olmadığı hususunun da düşünülmesi gerekir" dedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 28 Nisan'a erteledi.

Zonguldak'ta 18 Ocak 2012'de kapalı pazar yerinin çatısının bir bölümünün çökmesi sonucu 2 kişi ölmüş, 20 kişi yaralanmıştı. Savcılığa sunulan bilirkişi raporunda, yapının montaj hatası, çelik pim yerine çivi kullanılması ve dengeyi bozacak ilaveler nedeniyle çöktüğü belirtilmişti. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.