Zonguldak'ta pazaryerinin çatısının çökmesine ilişkin dava

Zonguldak'ta pazaryerinin çatısının çökmesine ilişkin dava
2 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı olayla ilgili eski Zonguldak Belediye Başkanı Eşref'in de aralarında olduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta kapalı pazaryerinin çökmesi sonucu 2 kişinin öldüğü, 20 kişinin yaralandığı olayla ilgili eski Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'in de aralarında olduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasına tutuksuz sanıklar Eşref, belediye personeli Y.K, N.A, A.S, O.G., E.D ve M.M. katılmadı. Mahkeme salonunda mağdurlar, yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi, bilirkişi heyetiyle kapalı pazaryerinde inceleme yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Zonguldak'ta 18 Ocak 2012'de kapalı pazaryerinin çatısının bir bölümünün çökmesi sonucu 2 kişi ölmüş, 20 kişi yaralanmıştı. Savcılığa sunulan bilirkişi raporunda çatının montaj hatası, çelik pim yerine çivi kullanılması ve dengeyi bozacak ilaveler nedeniyle çöktüğü belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.