12. Doha Dinlerarası Diyalog Konferansı

12. Doha Dinlerarası Diyalog Konferansı
Katar'da "Dini öğretiler ışığında manevi ve fikri güvenlik" temasıyla düzenlenen "12. Doha Dinlerarası Diyalog Konferansı" kapanış bildirgesinin yayınlanmasıyla sona erdi- Bildiride, Şiddet ve aşırılığa karşı aktif akademisyenlerle hoşgörünün ve karşılıkl

DOHA (AA) - Katar'da "Dini öğretiler ışığında manevi ve fikri güvenlik" temasıyla düzenlenen "12. Doha Dinlerarası Diyalog Konferansı" kapanış bildirgesinin yayınlanmasıyla sona erdi.

Başkent Doha'da 70 ülkeden yetkililerin, din adamlarının ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen iki günlük konferansın ardından yayınlanan kapanış bildirgesinde, "Şiddet ve aşırılığa karşı aktif akademisyenlerle hoşgörünün ve karşılıklı saygının fikri ve sosyal olarak anlatılması tavsiyesinde bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Üç dinin mensuplarına istikrar ve barışın sağlanması için, ilişkilerin ve kardeşliğin güçlendirilmesi gerektiğinin vurgulandığı bildiride, dinleri ve kutsal sembolleri aşağılayan, şiddete ve ırkçılığa yol açan davranışlara karşı bir konferans düzenlenmesi çağrısında bulunuldu.

Bildiride, dinler arası diyalogla ilgilenen yerel ve uluslararası kurum ve kuruluşlara, ilişkileri güçlendirip gerçek ortaklık yapmaları teşvik edildi.

Dünyanın her köşesinde sıkıntı ve acılar içinde olan kişilerle, bölgelerine güvenliğin ve istikrarın hakim olması ve işgal edilen toprakların hak sahiplerine verilmesi için dayanışma içinde olunması çağrısında bulunan bildiride, bu konudaki uluslararası çabalara da destek verilmesi talebinde bulunuldu.

"Dini öğretiler ışığında manevi ve fikri güvenlik" temasıyla başlayan ve iki gündür devam edem konferansa 70 ülkeden Müslüman, Hristiyan ve Yahudi din adamları, yetkililer ve temsilciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.