15 Mart Dünya Tüketiciler Günü

15 Mart Dünya Tüketiciler Günü
TSE Başkanı Korkmaz:- "TSE, tüketicilerimize rehberlik edecek yeni belgelendirme modellerini uygulamaya sokmaktadır"

ANKARA (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, tüketicilere rehberlik edecek yeni belgelendirme modellerini uygulamaya koyduklarını bildirdi.

Korkmaz, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, dünyada önem kazanan tüketici kavramına ilişkin Anadolu coğrafyasında köklü gelenekler bulunduğunu aktardı.

Anadolu'da oldukça yaygın biçimde faaliyet gösteren Ahilik teşkilatının işleyişinin, esas olarak üretimin kalitesine ve imalattan tüketime belli standartların korunmasına dayandığını belirten Korkmaz, "II. Bayezid devrine ait 'Bursa, İstanbul ve Edirne İhtisab Kanunnameleri' dünyada bugünkü anlamda oluşturulan ilk yazılı standartlar olup tüketici haklarını koruyan kanunlar olarak bilinmektedir" ifadesini kullandı.

Korkmaz, Türkiye'de 1985 yılından itibaren kutlanmaya başlanan Dünya Tüketiciler Günü'nün bütün dünyada hakların daha ileriye götürülmesi, bu haklara saygı gösterilmesi ve tüketici aleyhine uygulamalara karşı vatandaşların bilinçlendirilmesi için önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekerek, TSE'nin temel görevlerinden birinin tüketicilerin ürün ve hizmet güvenliğini sağlamak olduğunu kaydetti.

TSE markasının kalite ve güvenin garantisi olarak algılandığını vurgulayan Korkmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Enstitü, standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarındaki hizmetleriyle geride bıraktığı 62 yılda elde ettiği bu güvenden güç alarak, tüketicilerimize rehberlik edecek yeni belgelendirme modellerini uygulamaya sokmaktadır. Enstitümüz, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da tüketicilerimizin beklentilerine daha iyi cevap verebilmek amacıyla, tüm hizmetlerini mevzuat hükümleri ve akreditasyon gerekleri çerçevesinde, ulusal/uluslararası standartlara ve müşteri şartlarına uygun olarak, tarafsızlık, güvenilirlik ve gizlilik ilkeleri doğrultusunda daha hızlı gerçekleştirilmeyi hedeflemektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.