1915 Mesajı Profesörü Gözyaşlarına Boğdu

1915 Mesajı Profesörü Gözyaşlarına Boğdu
Başbakan'ın 1915 mesajı ile ilgili konuşan Prof. Dr. Halil Berktay, canlı yayında "Çok mutluyum çok." diyerek gözyaşlarına boğuldu.

CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu “360 Derece" programına konuk olan Prof. Dr. Halil Berktay, Başbakan Erdoğan'ın 1915 olaylarıyla ilgili mesajlarını değerlendirdi.  Berktay, "Çok mutluyum çok Hrant bunun için öldürüldü. Mücadelemiz sonunda haklı çıktım." diyerek ağladı.

"DUYDUĞUMA İNANAMADIM, ŞAPKAM UÇTU"

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Prof. Dr. Halil Berktay, "Başbakan'ın açıklamasını duyduğumda inanamadım, şapkam uçtu" dedi.

"BÜYÜK BİR DEMOKRATİK AÇILIM"

Prof. Berktay, "Hrant bunun için öldürüldü. Bana olan saldırılar önemli değil. Burada hakikaten 20 yıla yakın, 15 yıllık mücadeleyle kazanılmış büyük bir demokratik açılım var. Mutluyum" diye konuştu.

"HAKLI ÇIKTIM"

Berktay, "Mutluyum hem de çok fazla mutluyum. Ben çok fazla bedel ödemedim. Hrant bunun için öldürüldü. 20 yıllık mücadele sonrası kendimi haklı çıkmış sayıyıyorum." ifadelerini kullandı.

PROF. DR. HALİL BERKTAY KİMDİR?

1947 yılında doğdu. Liseyi Robert Kolej'de okudu. Ekonomi alanında lisans ve lisansüstü eğitimini 1968'de Yale Üniversitesi'nde tamamladı. Ekonomi okuduğu Yale Üniversitesi'nden, lisans ve yüksek lisans derecelerini 1968 yılında daha sonra yöneldiği Tarih'te ise doktorasını Birmingham Üniversitesi'nden 1991 yılında aldı. Türkiye'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Tarihi ve İktisadi Doktrinler Kürsüsü ile ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih bölümlerinde öğretim üyeliği yaptı. Ayrıca yurtdışında, Birmingham Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi'nde ders verdi. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü müdür yardımcılığında bulundu. Ana Britannica Ansiklopedisi'nin, Europalia sergi projelerinin tarih danışmanlığını yaptı. 

ESAS ALANI: TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ VE HİSTORİYOGRAFİSİ

Esas uzmanlık alanı, 20. yüzyıl Türk milliyetçiliği ve milliyetçi historiyografisidir. Bunun dışında, gerek Avrupa ortaçağ tarihinin, gerekse Osmanlı sosyal ve ekonomik tarihinin karşılaştırmalı bir perspektif içinde yeniden düşünülmesi sorunuyla da uğraşageldi. Son yıllarda Türk ulus-devletinin ve ulusal belleğinin inşası üzerinde yoğunlaşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.