1981’den bu yana Konya onun lezzetiyle tatlanıyor

1981’den bu yana Konya onun lezzetiyle tatlanıyor
 Muhabir
Konya'da meşhur Şark Kadayıfçısı Remzi Usta’nın sahibi Remzi Bural, maliyet artışlarına rağmen Ramazan ayına ve bayrama özel indirimlere devam edeceklerini ifade etti.

Konya’da burma kadayıfı denilince akla gelen ilk marka olan Şark Kadayıfçısı Remzi Usta, 1981 yılından bu yana Anadolu’nun en özel ve en tatlı lezzetlerinden birini Konyalıların beğenisine sunuyor. İşletme sahibi Remzi Bural, maliyet artışlarına rağmen Ramazan ayına ve bayrama özel indirimlere devam edeceklerini söyledi.

kullanalim.jpg

Anadolu mutfağının dünyaya nam salmış olan lezzetleri farklı bölgelerde farklı şekillerde kendisini gösterirken, bazı lezzetleri üretenler markalaşarak alanında parmakla gösterilir hale geliyor.

40 yılı aşkın bir süre önce Konya’da kurulan, bugün Şark Kadayıfçısı Remzi Usta markası ile bilinen ve Konyalının damak tadına hitap eden burma kadayıfı ve künefe çeşitlerinin mimarı Remzi Bural, Şark Kadayıfçısı Remzi Usta’nın tatlı hikayesini anlattı.

285388118-5464352293597602-4220198174634479237-n.jpg

img-1897.jpg

BİNGÖL’DEN KONYA’YA UZANAN TATLI HİKAYE

1980’li yılların başında Bingöl’den Konya’ye gelerek Konya’da tatlı sektöründe işçi olarak çalışmaya başladığını belirten Remzi Bural, “Kısa bir süre işçi olarak çalıştıktan sonra bir ortağımla birlikte Şark Kadayıfçısı Remzi Usta markası ile tatlı üretimini kendimize ait iş yerimizde yapmaya başladık. İlk iş yerimizi Araboğlu Makası ve Dershaneler Sokağı diye de anılan Mimar Muzaffer Caddesi’nde açtık. Ürettiğimiz burma kadayıfı ve künefe ile Konyalıların damak tadına hitap eder olduk ve kendimizi sektörde kabul ettirmeyi başardık. Zaman içerisinde Allah nasip etti, Konya’da 4 farklı noktada şubeleşerek hizmeti müşterimizin ayağına kadar götürmeyi başardık” dedi.

315706274-585051720289936-7898892935856151773-n.jpg

img-1902.jpg

‘ŞARK TABELASI OLMAYAN HİÇBİR YERDE ÜRÜNÜMÜZ YOK!’

Şark Kadayıfçısı Remzi Usta adıyla Konya’da uzun yıllardır tatlı sektöründe hizmet verdiklerine dikkat çeken Remzi Bural, “Burma kadayıfını sunuma hazır halde Konyalılarla ilk buluşturan biz olduk. Bu nedenle de burma kadayıfının adı Konya’da şark kadayıfı olarak bilinir oldu. Şark Kadayıfı bizim markamız, burma kadayıfı da tatlımız. İsmimizi kullanarak bazı satış noktalarında burma kadayıfı satın alan müşterilerimizden zaman zaman şikayetler alıyoruz. Onlara, tatlıyı nereden aldıklarını sorduğumuzda gerçek ortaya çıkmış olmuyor. Bizimle hiç alakası olmayan bir tatlıyı, bizimmiş gibi satışa sunanlara itibar edilmemesi gerekiyor. Araboğlu Makası’nda, İstanbul Caddesi’nde, Emniyet Müdürlüğü karşısında ve Yazır Mahallesi Otogar arkasında bulunan iş yerlerimiz haricinde bizim şubemiz yok. Belli başlı restoranlara tatlı satışı yapıyoruz ama marketlerde satılan tatlıların bizim tatlılarımızla alakası yok. Şark Kadayıfı’nın bizim markamız olduğunu, ürettiğimiz tatlının ise burma kadayıfı ve künefe çeşitleri olduğunu özellikle belirtmek isterim” dedi.

339290688-917882369488875-901951079261671495-n.jpg

img-7576.jpg

KIRMIZI ÇİZGİMİZ KALİTEMİZ

Üretilen bir ürünün marka değerinin oluşması için kaliteden taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Remzi Bural, “Biz de öyle yapıyoruz. Şark Kadayıfçısı Remzi Usta adıyla açtığımız bütün şubeleremizde tatlı türleri tek merkezde üretiliyor. Bu da bütün şubelerimizde aynı kalitede tatlının hedef kitleye ulaştırılmasını sağlıyor. Biz tatlımızda asla sıvı yağ kullanmayız. Özel olarak Van’ın Erciş ilçesinde ürettirdiğimiz sade yağı kullanırız. Ama diğer markalarda aynı kalite tutmayabiliyor. Benim müşterilerimize tavsiyem, her burma kadayıfının Şark Kadayıfı olmadığını iyi bilmeleri gerektiği yönündedir. Burma kadayıfını herkes üretebilir, herkes satabilir. Ancak Şark Kadayıfı markası ile üretilen burma kadayıfını Şark Kadayıfçısı Remzi Usta markası olan iş yerlerinin dışında bulamazsınız” ifadelerini kullandı.

img-1864.jpg

MİDEYİ YORMAYAN TEK HAMUR TATLISI
İnsanların Ramazan ayında daha çok tatlı tükettiklerini ancak sonrasında mide rahatsızlığı yaşadıklarını belirten Remzi Bural, “Burma kadayıf, her ne kadar hamur ve şerbet tatlısı olsa da diğer türlere göre daha hafiftir ve mideyi çok yormaz. Çünkü burma kadayıfının içinde hamur minimize edilir. Burma kadayıfının içi, türüne göre ceviz, Antep fıstığı veya kaymakla doldurulur. Süt de ilave edilerek servis edilebilir. Bu nedenle tüketilirken kesmediği gibi, tüketildikten sonra da mideyi yormaz. Hazmı kolaydır. Hakkı verilerek, kaliteden ödün vermeden yapılan burma kadayıflarımız bu nedenle özellikle Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor” diye konuştu.

img-1881.jpg

KONYA’DA KÜNEFE ŞARK’TA YENİR

Burma kadayıfında olduğu gibi künefede de bir marka olduklarını dile getiren Remzi Bural, “Ailemizdeki hemen herkesin tatlı sektöründe faaliyet gösterdiğini söyleyebilirim. Konya’da çiğ kadayıf üretimi yapan çok. Ama onu burma kadayıfı veya künefe gibi mamul hale getirenlerin sayısı son yıllara kadar çok azdı. Biz, ailecek bu sektörde olduğumuz için markamız, kadayıf mamullerinin tamamına hükmeder hale geldi. Burma kadayıfında olduğu gibi bir kadayıf türü olan künefede de lezzetimizle iddialıyız. Çünkü biz biliyoruz ki, kaliteli ve lezzetli ürünler ortaya koyabilmek için küçük detaylara büyük önem arz ediyor. Bu düşünceden hareketle künefemizde de kadayıfından sade yağına, şerbetinden fıstığına, kaymağından dondurmasına kadar hiçbir şekilde kaliteden taviz vermiyoruz. Tabi ki, kaliteli ürünleri biraraya getirip harmanladığımız zaman kaliteli ürünler ortaya çıkacak diye bir kaide yok. Burada da devreye ustalık giriyor. Bizde aileden geliyor ustalık. Usta, çırağına el veriyor. Onu yetiştirip önce kalfa yapıyor. Tatlının ocakta piştiği gibi çıraklık ve kalfalık döneminde de yeni nesiller pişiriliyor. Bundan ötürüdür ki, 40 yılı aşkın bir süredir bizim lezzetimiz hiç değişmiyor. 40 yıl önceki kalitemiz neyse, bugünkü kalitemiz de aynısı. Tüm bunlara dayanarak, Konya’da künefe yiyecekseniz, Şark Kadayıfçısı Remzi Usta’yı tercih etmelisiniz” ifadelerini kullandı.

BAYRAM TATLILARINDA ÖZEL İNDİRİMLER

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı öncesinde kadayıf çeşitlerinde tepside indirimli fiyatlarla müşterilerin karşısına çıkacaklarını dile getiren Meşhur Şark Kadayıfçısı Remzi Usta’nın sahibi Remzi Bural, “Bayrama özel yaptığımız indirimli tatlı satışları artık bizde gelenek oldu. Kalitemizi koruyarak indirim yapabilmek inanın çok güç. Bayram için de özel bir çalışma yürütmek istiyoruz. Belki hiç kâr kaygısı gütmeyeceğiz. Ama dediğim gibi fiyatları düşüreceğiz diye de kalitemizden taviz veremeyiz. Aksi halde bizi diğerlerinden ayıran en önemli özelliğimiz olan kalitemizi yitirmiş oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.