"20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" mü? Gazze'de 7 Ekim'den bu yana 5 binden fazla çocuk katledildi!

"20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" mü? Gazze'de  7 Ekim'den bu yana 5 binden fazla çocuk katledildi!
Bugün "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları" Günü. ABD ve AB'nin desteğini arkasına alan işgalci İsrail ordusu, Gazze'de dünyanın gözü önünde 5 bin çocuğu katletti.

ilistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda çoğu öğrenci 5 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.

Qais Omar Darwesh Omar, Halime Afra Aksoy |20.11.2023 - Güncelleme : 20.11.2023

İsrail'in saldırılarında Gazze'de 5 binden fazla çocuk öldürüldü

Bugün "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları" Günü. ABD ve AB'nin desteğini arkasına alan işgalci İsrail ordusu, Gazze'de dünyanın gözü önünde 5 bin çocuğu katletti.

Kınamak, tepki göstermek bir yana, ateşkes sağlanmasına bile karşı çıkan batılı ülkeler soykırıma ve çocuk katliamına açıkça orak oldu.

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı'ndan "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü"nde yaptığı açıklamada 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarda 3 binden fazlası öğrenci olmak üzere 5 binin üzerinde çocuk hayatını kaybetti." ifadesi kullanıldı.

BATI ŞERİADA 23 ÖĞRENCİ KATLEDİLDİ

İşgal altındaki Batı Şeria'da da 23 öğrencinin hayatını kaybettiği aktarılan açıklamada, İsrail'in öldürdüğü kişilere ilişkin her bir rakamın arkasında bir hikaye, bir hayal, bir umut olduğuna işaret edildi.

Açıklamada, çocuk ve eğitim hakkını savunan tüm kurum ve kuruluşlara, "kendi yetki alanları dahilinde sorumluluklarını üstlenmeleri, artan ihlalleri ve suçları durdurmaları" çağrısı yapıldı.

Gazze Şeridi'nde çocukların ve öğrencilerin öldürülmesinin uluslararası tüm normları ve sözleşmeleri ihlal ettiği kaydedilen açıklamada, televizyon kanalları ve medya organlarında yayınlanan bu korkunç görüntülerin, ülke genelinde eğitim kurumlarının hedef alındığını ve İsrail'in zihniyetini gözler önüne serdiği ifade edildi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.