2016 UĞURLU GEÇTİ

2016 UĞURLU GEÇTİ
Tarihinde en büyük çıkışı 2016 yılında yaşayan Atiker Konyaspor, bu dönemde adeta altın yılını geride bıraktı. Aykut Kocaman ve öğrencileri 2016 yılını tamamlarken, yeni yılda da başarısını sürdürmeyi hedefliyor

Spor Toto Süper Lig’de ilk devreyi tamamlamasının ardından 2016 yılını Ziraat Türkiye Kupası maçıyla kapatan Atiker Konyaspor, oldukça başarılı bir dönemi geride bıraktı. Yeşil-beyazlı ekip, tarihinin en iyi sezonlarından birini yaşadığı 2016 yılında başarı merdivenlerini birer birer tırmandı. Aykut Kocaman’ın öğrencileri son 2 yılda büyük ivme kazanırken, bu çıkışı Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

KOCAMAN BİR YIL

Tecrübeli çalıştırıcı Aykut Kocaman ile yoluna devam ettiğinden beri yeni bir sisteme geçen ve kendisini geliştiren Atiker Konyaspor, çalışmasının meyvesini çok geçmeden aldı. Yeşil-beyazlı ekip, asıl çıkışını 2016 yılının ilk maçıyla gerçekleştirdi. Geçen sezon ligin ikinci yarısına Akhisar Belediyespor galibiyetiyle başlayan yeşil-beyazlılar, bu maçın ardından kulüp tarihinde kırılmamış başarılara imza attı. Aykut Kocaman ve öğrencileri, geçtiğimiz sezon 16’da 15 yaparak büyük bir başarıya imza attı ve topladığı 66 puanla tarihinin en iyi dönemini yaşadı.

HAK EDİLMİŞ BİR 3’ÜNCÜLÜK

Zorlu ve çekişmeli geçen sezonu muhteşem başarılarla bitiren Atiker Konyaspor, tüm spor kamuoyuna kendisini kanıtladı. Yeşil-beyazlılar, 34 haftanın sonunda 66 puanla kendisine 3. sırada yer buldu ve tarihinde bir ilki yaşayarak doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmayı başardı. Kırılmamış tüm rekorları 2016 yılında kırmayı başaran Konyaspor, 2017 yılında da yeni rekorlara imza atmayı hedefliyor.

52 RESMİ MAÇ OYNANDI

Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi olmak üzere Atiker Konyaspor, 2016 yılında 3 kulvarda 52 resmi müsabakaya çıktı. Aykut Kocaman’ın talebeleri 52 maçın 26’sını kazanırken, 12’sini kaybetti. 14 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

LİGDE 18, KUPADA 8

Yeşil-beyazlılar, Süper Lig’de çıktığı 33 karşılaşmanın 18’ini kazanmayı başardı. Kalan maçlarda da 10 beraberlik, 5 mağlubiyet elde etti. Ziraat Türkiye Kupası’nda da yine tarihinde bir ilki başararak yarı finale kadar yükselen Atiker Konyaspor, bu sezonla birlikte tam 13 maç oynamış oldu. Temsilcimiz bu maçlarda 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

AVRUPA’DA BURUK MUTLULUK

Tarihinde ilk kez uluslararası bir organizasyona katılan Atiker Konyaspor, istediklerini başaramasa da büyük bir tecrübe yaşayarak Konya’ya döndü. UEFA Avrupa Ligi’nde unutulmaz bir tecrübe yaşayan temsilcimiz, grup aşamasında 6 karşılaşmada 1 beraberlik ve 5 de mağlubiyet elde etti. Yeşil-beyazlılar, grubu son sırada tamamlayarak Avrupa arenasına veda etti.

2016 GALİBİYETLE BİTTİ
 

Yeşil-beyazlı ekip, 2016 yılının son resmi maçını Ziraat Türkiye Kupası’nda Gümüşhanespor karşısında oynadığı maçla tamamladı. Temsilcimiz, maçı 3-0 kazanarak 2016 yılına galibiyetle veda etmiş oldu. Konyaspor, 2016 yılında olduğu gibi 2017 sezonunda da başarılarla dolu bir dönemi geride bırakmak amacında.

2017 YILINDA YENİ HEDEFLER

UEFA’ya veda etmesinin ardından Süper Lig ve kupaya asılan yeşil-beyazlılar, yeniden Avrupa’da mücadele etmek istiyor. Her geçen gün üstüne koyarak devam eden Atiker Konyaspor, 2017 yılında da başarısını bir tık üstüne taşıma amacında. Temsilcimiz, zorlu rakipleriyle zirve için mücadele ettiği ligi ilk 5’te bitirmeyi hedefliyor.

(Seda Erciş)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.