Konyaspor Başkanı Korkmaz'dan protestocu taraftara sitem: "Can sıkıcı ve üzücü"

Konyaspor Başkanı Korkmaz'dan protestocu taraftara sitem: "Can sıkıcı ve üzücü"
 Muhabir
Konyaspor Başkan Ömer Korkmaz, Alanyaspor karşılaşmasında maç oynanırken takımı protesto eden taraftarlara tepki göstererek, "Üzücü ve can sıkıcı. Umarım bir daha olmaz. Bize ders olmuştur."

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, Nalçacılılar Taraftar Grubu’nun sosyal medya kanalı Nalçacılılar TV’de takımın son durumu ile ilgili soruları yanıtladı.

“KASIMPAŞA MAÇINDAN SONRA BU İŞİN BİTTİĞİNE DAİR BİR RUH HALİNE DÖNDÜK”

Maç bittikten sora basın açıklaması yaptım. Ödeme yok para tok birçok senaryo yazılabilir. Kasımpaşa maçından sonra bu işin bittiğine dair bir ruh haline döndük. O galibiyetle birlikte bir kutlama havası eseceği düşünüldü. Galiba takım da böyle çıktı sahaya. Alanyaspor maçının önemini hafta içi anlattık. Belki de sezonun en önemli maçı olduğunu ifade ettik. Ama ne kadar anlatırsanız anlatın bir yere insan psikolojisi buraya geliyor. İnsanlar oraya arkı bir eklentiyle gelip farklı bir manzara ile karşılaşınca tepki doğuyor.

“CAN SIKICI VE ÜZÜCÜ”

Taraftar dediğiniz grup adı üzerinde taraftır. Taraf olduğumuz için ordayız. Taraf olduğumuz takıma destek oluruz. Evet tepkimiz olur ama o 90 dakika sonrasına olur. Nalçacılılar Tribünü o tepkiyi göstermedi. Çünkü gösterilecekse nerede gösterileceğini bilir. Basketbol maçında son 30 saniyeye kadar destek olan bir taraftar grubu vardı orada. Maç bitikten sonra da gerekli protestosunu gösterdi. Bizim taraftarımız Türkiye’ye örnek göstermişken buraya gelmesi biraz can sıkıcı ve üzücü. Samsun maçını izledim. 1-0 geride götürdükleri maçta maç bitene kadar takımın arkasın anasıl durduklarını gösterdikleri. Taraftara suçlu muamelesi yapmak değil ama bunlar beni üzüyor.

“UMARIM BİR DAHA OLMAZ”

O tepkiler başladığında deplasmanda size yapılsa olsa o sizi motive eder ama kendi sahanızda daha maç sıfır sıfır devam ederken kendi taraftarınız kendiniz protesto ederse gerçekten ne olduğunu anlamazsınız o sahada. Benim maçta gördüğüm şuydu. Her oyuncu tepki gelecek diye rakip futbolcunun arkasına gizlenir hale geldi o kadar korkutucu hale geldi. hata yapmaktan risk almaktan korktular. Bugün mevkisine en iyi oyuncular arasında gösterilen Nzonzi topu aldığında birçok pas kanalı oluşturur. Oyuncular topa gelemediler o protestoda. Bizim adımıza en can sıkıcı oyunu demotive eden bir organizasyon görmek oldu. Umarım bir daha olmaz. Bize ders olmuştur. Futbolcular da şoke olmuştur.

omer-korkmaz-2.jpg

“ALİ TURAN VE ALİ ÇAMDALI’NIN ŞEHRE VE KULÜBE İHANET ETTİKLERİNİ GÖRMEDİM”

Açık ve net konuşmayı seviyorum. Takımlar, sportif direktörü ve yardımcı hocalarını yakın tarihte başarılı olmuş gruplardan seçerler. Konyaspor Başkanıysam ben de güvendiği ve inandığım insanlarla hareket etmek isterim. Sportif direktörlük kavramı her yerde tartışılıyor. Kimi getirirsen getir eleştirilir. Eleştiriye uygun bir konu. Fatih Özgökçen yönetimine girdiğimde buranın bir sportif direktöre ihtiyacı olduğunu ilk olarak söyledim. İçeride bir dağınıklık vardı, herkes farklı telden çalıyordu. Bir düzen sorunu vardı. İnandığım biri olan Ali Çamdalı’nın ismini verdim. Futbol şube sorumlusuyken de ilk tartışma yaşadığım kişidir.

Ali Turan ve Ali Çamdalı’nın bu kulüp için neler yaptığını ve sorumluluk aldıklarını gördüm. Onlarla çalıştığım sürece içinde şehre ve kulübe ihanet ettiklerini görmedim. Bazı sorunlu dönemler olabilir ama hiç kimse bu sorunları doğru düzgün anlatmadı. Yönetici değildim, Ali Çamdalı’nın yaptığı o dönemki açıklamasıyla gurur duymuştum. Ondan sonra hedef haline getirildi. Gurur duyduğum açıklamadan taşlanan biri oldu. Aradığım özellikler var. Sportif direktörde çok güveneceğim biri olması gerekiyor. Benim için en önemlisi güven. Bu kulübün parasını koruması gerekiyor. Yönetim ve Başkanla iyi iletişim kuran, futbolcu grubuna bildiklerini anlatabilen biri. Teknik direktörü ikaz edecek kadar da yetenekli olmalı.

“TRANSFERDE SORUMLULUK BANA AİT”

Transferde tüm süreç bana ait. Elbette görüşlerini aldım. Yönetici arkadaşlara da sordum. Ancak tüm sorumluluk bana ait. Yani transfer risk alamayacağınız bazı bölgelerimiz var.

İşte bugün Sivasspor'da rakibimizde oynayan oyuncu oyuncuyla ilgilendik Biz kulüp olarak ilgilenince Türkiye gündemine geldi ve sonra Sivasspor transfer etti. Eşim hamile doğumundan sonra gelebilirim 3 hafta sonra” diyor. Benim 3 maçım var orada, BEN bekleyemem ne yapıyoruz ya o zaman hemen B planımız. Yani bildiğimiz oyunculara gidelim kimi biliyoruz . Sol açıkta Ethemi biliyoruz. Oyuncu için içeriden bilgi alıyoruz karakterli oyuncu ortaya karakterini ruhunu koyabilir iyi.

“GÖNDERDİĞİMİZDEN DAHA AZ PARA HARCADIK”

Transfer döneminde beni gören çocuklar veya taraftarlar Haris Hajradinovic’i alalım diyor. Onlar istiyor ki Konyaspor iyi olsun. Hajradinovic’in maliyeti 3 milyon euro. Konyaspor’un bir oyuncuya 3 milyon euro verecek bir pozisyonu zaten yok. Bana hocalardan “Ndao ve Ethem'i ikisinden birini alacaksak Ndao’yu alalım yani pozisyon olarak verimliliği daha yüksek diye bilgi geldi. Alabiliyorsak ikisini alalım, yani burada net oyuncuya gidelim bildiğimiz oyunculara Ligi bilen oyunculara hamle yapalım dedi. Gittik o iki oyuncuyu aldık yani bazı alanlarda risk alacağımız alanlar da vardı olmayan alanlar da vardı ama dediğim gibi yani birçok sorun teşkil ediyor ya devre arası puanınız inanın biz bu devre arası transfere çok para harcamadık yani gönderdiğimiz oyunculardan daha az paralar harcadık. Bu da neyi getiriyor; “3 tane alaydın da adam akıllı alaydın.” Şimdi deve arası kime alabilirdim. Bizim çok istediğimiz bir santrafor vardı. Görüşmeye başladığımız gün itibariyle adamın bonservis fiyatı yükseldi alamadık. Arnavut bir santrafor vardı istiyorduk. Yani oyuncuyu ikna ediyoruz kulübü ikna ediyoruz tam biz kulübüyle konuşurken yeni bir teklif geldi Sparta Prag’a gitti. Kulübü diyor ki ya 400.000 euro. Tamam diyoruz 400.000 euro paramız yok, 100.000 ödeyelim 300'ünü taksit yapalım. O süreçte bir teklif geliyor kulübe 950.000 Euro. Senin oyuncu alma şansın ortadan kalkıyor.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.