2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda

2016 yılı bütçesi TBMM Genel Kurulu'nda
AK Parti Aydın Milletvekili Savaş: "Son 13 yıllık dönemdeki reformlar sayesinde Türkiye ekonomisi makroekonomik istikrarı sağlamayı başardı"-AK Parti Düzce Milletvekili Keşir: "Kadınlar 1934'ten bu yana seçme hakkına sahipken gerçek anlamda seçilme hakkın

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulu'nda, 2016 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Bütçenin 2. turunda yer alan kurumlarla ilgili AK Parti milletvekilleri konuşmasını yaptı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, küresel ekonomiye ilişkin risklerin ve belirsizliklerin sürdüğü bir dönemde Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini kaydetti.

Son 13 yıllık dönemdeki reformlar sayesinde Türkiye ekonomisinin makroekonomik istikrarı sağlamayı başardığını dile getiren Savaş, "Siyasi istikrarla birlikte hayata geçirilen reformlar, kamu maliyesine sağlanan disiplin ve bunlarla uyumlu para politikaları, Türkiye'nin küresel kriz sonrası dönemde, birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeden pozitif yönde ayrışmasını sağlamıştır" dedi.

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, 28 Şubat postmodern darbesinin üzerinden tam 19 yıl geçtiğini belirtti.
Askerlerin seçilmiş hükümeti devirmek için başlattıkları bu sürecin, devlet ve toplum üzerinde büyük tahribatlara yol açtığını belirten Kavcıoğlu, "Seçilmiş hükümet karanlık güçlerin oyunlarıyla düşürüldü. Bunu fırsat bilen Türkiye düşmanları el konulan bankaların aracılığıyla milyar dolarları hortumlayarak ceplerini doldurdular" değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de "(28 Şubat bin yıl devam edecek) diyenleri, darbecileri hatırlayan yok ama bu darbelerin bizzat kendisine, kendi iradesine yapıldığını bilen milletimiz, 3 Kasım 2002'de o dönemi bir daha açılmamak üzere kapatmış ve tarihe gömmüştür" diye konuştu.

- Ödenek 10 kat artırıldı

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, konuşmasına "Allah bir daha ülkemize 28 şubatlar yaşatmasın" sözleriyle başladı.

Keşir, "Sadece başörtülü olduğu için eğitim başta olmak üzere en temel insan hakları elinden alınmaya çalışılan kızlarımızı, onların anne ve babalarını bir tek taş dahi atmadan, bir tek cam dahi kırmadan haklı mücadele veren bu insanları saygıyla selamlıyorum" dedi.

Kendisinin de o günlerde çalışma hayatında, sosyal hayatta ayrımcılığı tecrübe ettiğini dile getiren Keşir, "Dün bu zulmü uygulayan veya sessiz kalan kimilerinin bugün AK Parti'ye kadın hakları dersi vermeye kalkmasını da hayretle izliyorum. Kadınlar 1934'ten bu yana seçme hakkına sahipken gerçek anlamda seçilme hakkını tam anlamıyla ancak 2015 yılında elde edebildi" diye konuştu.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 2002'den 2015'e 13 yıllık süreç içerisinde yurt dışı ofis sayısını 12'den 50'ye çıkartmayı başaran TİKA'ya, AK Parti hükümetleri döneminde verilen ödeneklerin 10 kat artırılarak 2015 yılında 221 milyon TL olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Proje ve faaliyet sayısının da 15 bine yaklaştığını belirten Kavaklıoğlu, "Verilen bu önem ve desteklerle bugün TİKA dünyada 150'den fazla ülkede proje uygulayan, gelişmiş ülkelerin bile gıpta ettiği marka değeri olan örnek bir kuruluş haline gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

-"Ruhumuzu donduran soğuğuyla hatırlanacak"-

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, "Siyasi geçmişimizde eşsiz acılar ve zulüm karşılığıyla yer alan 28 Şubat, aklımızı, ruhumuzu donduran soğuğuyla hatırlanacaktır" dedi.

Boyraz, yüzbinlerce insanı mağdur eden 28 Şubat darbesinin, her eve ateş, her göze yaş, her kalbe de hüzün düşürdüğünü; milletin servetinden önce umudu, hayali ve geleceğinin çalındığını kaydetti.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından, yurt dışında yaşayan vatandaşların, bulundukları ülkede ayrımcılığa, ırkçılığa uğramadan, insan onuruna yakışır bir şekilde, mutlu, huzurlu yaşayabilmeleri için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Başkanlığın çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Öztürk, "Geçmiş devlet büyüklerimiz tarafından ifade edilen, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar soydaşlarımız ve akraba topluluklarla bağlarımızın bugün çok daha güçlü olduğunu, bu çalışmalar sayesinde ülkemizin büyük Türkiye ideali yolunda hızla yürüdüğünü söyleyebiliriz" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat darbesini gerçekleştirenleri kınadığını söyleyerek, "Dönemin mağdurlarının ahı kendilerini kıyamete kadar takip edecek" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.