23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Terör saldırıları nedeniyle Şırnak merkezde evlerini terk etmek zorunda kalan çocuklar bayramı Uludere ilçesinde kutladı

ŞIRNAK (AA) - Terör saldırıları nedeniyle Şırnak merkezde evlerini terk etmek zorunda kalan çocuklar, 23 Nisan Ulusal ve Egemenlik Bayramı'nı Uludere ilçesinde kutladı.

Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde Orgeneral Edip Başer Yatılı Bölge Okulu bahçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte, Şırnak merkezde oturan ve PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evlerine terk etmek zorunda kalan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı.

Terör olayları nedeniyle okullarından ve memleketinden ayrı kaldığını anlatan 8. sınıf öğrencisi Sema Demir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı ilk kez evlerinden uzak kutladığını söyledi.

Demir, "Burada buruk bir bayram yaşıyoruz. Buradaki okul bizi çok iyi karşılayıp derslerimizden geri bırakmıyor. Öğretmenler TEOG sınavına en iyi şekilde hazırlıyor. Ailelerimizi ve arkadaşlarımızı özlüyoruz. Bir an önce olayların bitmesini ve memleketimize tekrar geri dönmeyi istiyoruz." dedi.

Buruk bir bayram geçirdiklerini kaydeden 8. sınıf öğrencisi Diyanet Sidar da Şırnak'taki terör olayları nedeniyle çok üzgün olduklarını dile getirdi.

Öğretmen ve arkadaşlarından uzakta olmanın sıkıntısını yaşadıklarını belirten Sidar, şöyle devam etti:

"23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz. Kendi okulumuzda kutlayamadığımız için üzgünüz, ama burası da iyi. Bir an önce evimize, ailemize ve arkadaşlarımızın yanına gitmek istiyoruz. Burada tek hedefimiz TEOG'da iyi puan alıp iyi bir liseye gitmek. Burada iyi ve verimli bir eğitim aldığımıza inanıyorum."

8. sınıf öğrencisi Behzat Sanır ise memleketlerinden uzakta olmanın zorluklarını yaşadıklarını, ama zamanla okula alıştıklarını söyledi. Sanır, "Buraya gelmeyi istemiyorduk. Ama sonra uyum sağladık. Burada çok şey öğrendik. Önce paylaşmayı, arkadaşlığı öğrendik." diye konuştu.

İlçe Milli Müdürü İbrahim Halil Erek ise 23. Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını, bayram sevincini vatandaşlar ve öğrencilerle yaşadıklarını söyledi.

Şırnak merkezde oturan ve terör nedeniyle misafir ettikleri öğrenci ve velilerin de bayrama eşlik ettiğini bildiren Erek, "Tabii ki onlar için kolay bir bayram olmadı. Memleketlerinden uzakta olmak hüzün vermiş olsa da onlar için de büyük moral olduğu kanısındayım." dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.