23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Mersin'de, aileleriyle Irak ve Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Türkmen çocuklar, uçurtma şenliğinde gönüllerince eğlendi

MERSİN (AA) - Ülkelerinden kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan Irak ve Suriyeli Türkmen çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen uçurtma şenliğinde gönüllerince eğlendi.

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleneksel olarak düzenledikleri uçurtma şenliğini bu yıl 100 Türkmen çocuğun katılımıyla Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda yaptıklarını belirtti.

Türkmen çocukların mutlu bir gün geçirmelerini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Gölgeli, "Gönlü her daim bizimle olan Anadolu çocukları ve Mersin çocuklarının öz kardeşleri Türkmen çocuklarımız da 23 Nisan'ı bizimle kutlamak için burada bulunuyor. Onların da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum." diye konuştu.

- Bin uçurtma dağıtıldı

Etkinliğe Irak ve Suriye'den Türkmenlerin katıldığına işaret eden Gölgeli, şunları söyledi:

"Bizim önceliğimiz Türkmen kardeşlerimiz ve çocuklarımız oldu. Çünkü kendilerini eve kapatmışlar, hep sıkıntı içindeler. Bir gün olsun, 23 Nisan'ın maneviyatıyla onları eğlendirmek, onlara güzel bir gün yaşatmak için buradayız. Etkinlik çerçevesinde bin uçurtma dağıttık. Şimdi de Türkmen kardeşlerimize ayırmış olduğumuz uçurtmaları, oyuncakları dağıtacağız. Kardeşlerimizle beraber eğleneceğiz, halay çekeceğiz. Bugün mutlu bir gün geçirmelerini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

Konuşmanın ardından dağıtılan uçurtmaları uçuran çocuklar, müzik eşliğinde de gönüllerince dans edip, eğlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.