30. RANDEVU

30. RANDEVU
Başkentte bugün Gençlerbirliği’ne konuk olacak Atiker Konyaspor, rakibiyle daha önce ligde 29 kez karşılaştı. 30. randevu öncesi Gençlerbirliği’nin üstünlüğü bulunuyor. Diğer yandan yeşil-beyazlı ekip, Ankara’da galip gelmekte zorlanıyor

Atiker Konyaspor, bugün deplasmanda karşılaşacağı Gençlerbirliği ile Spor Toto Süper Lig’de 30. kez kozlarını paylaşacak. Yeşil-beyazlı ekip bugüne kadar rakibiyle ligde oynadığı 29 maç 8 galibiyet, 11 mağlubiyet alırken, iki takım arasındaki 10 mücadele ise berabere sona erdi. Ligin ilk yarısında Konya’da oynanan maç 1-1 berabere bitti.

ANKARA UĞURSUZLUĞU

Yeşil-beyazlı ekip, Ankara’da karşılaştığı Gençlerbirliği’ni yenmekten zorlanıyor. Süper Lig’de Gençlerbirliği ev sahipliğinde daha önce 14 maç oynandı. Konyaspor bu maçlarda sadece bir galibiyet elde edebildi. Geriye kalan 9 maçı kaybeden Anadolu Kartalı, 4 maçta da beraberlikle sahadan ayrıldı.

Konyaspor, Süper Lig’de Gençlerbirliği deplasmanına çıktığı 14 maçın sadece birinde kalesini gole kapatabildi. O maç ise temsilcimizin ligde Gençlerbirliği deplasmanındaki tek galibiyeti oldu.

 

  • Ümit Özat yönetiminde çıktığı ilk dört maçta gol yemeyen Gençlerbirliği, sonraki beş maçının tamamında gol yedi.

 

  • Konyaspor bu sezon Süper Lig’de en az başarılı çalımı bulunan takım. (108)

 

  • Bu sezon Süper Lig’de 256 kez faul yapan Konyaspor, en az faul yapan takım konusunda. Gençlerbirliği ise bu alanda yedinci sırada (336).

 

  • Riad Bajic ligde forma giydiği son 10 maçta dokuz gole katkıda bulundu. Boşnak futbolcu, 7 gol ve 2 asist yaptı.

 

  • Serdar Gürler bu sezon Gençlerbirliği’nin ligde attığı 17 golün 10’una katkıda bulundu. (8 gol ve 2 asist).

 

Tüfek omza

 

Muhteşem bir atmosferde Antalyaspor'u kendi evinde elinden kaçıran kolu kanadı kırık yeşil beyazlılar Ankara'da Gençlerbirliği'nin konuğu oluyor. Spor camiası içerisinde saygın bir kişiliği olan Gençlerbirliği Kulübü'nün yıllardır başkanlığını yapan İlhan Cavcav'ın geçtiğimiz günlerdeki vefat haberi kırmızı siyahlı camiayı derinden etkilese de bu sezon ligde dik duruş sergileyip direnecektir. Deplasmanda alınacak galibiyet Konyaspor'u yerinde saydırırken mağlubiyet ise birkaç sıra daha geriye atabilir. Gülmeyi unutan temsilcimizi sahada daha saldırgan görebiliriz. Antalyaspor karşılaşmasında Konya'da Konyaspor'u izleyen Ümit Özat'ın galibiyet için tüm kozlarını ortaya koyacağını varsayarsak kıran kırana bir müsabaka olacaktır. Eskisi kadar kesin konuşamasam da maalesef galibiyet Kocaman'ın öğrencilerine burun kıvırıyor. (Hasan Durucan)


3 puana yakınız

 

Gençlerbirliği ligde zor günler geçiriyor ancak diri bir takım yükselişe geçmek için doğal olarak bizimle yapacakları maçı kendilerine hedef seçmişlerdir. 19 Mayıs Stadyumu’nda yine Konya sesleri yankılanacak maça taraftarımızın yoğun ilgisi var. Taraftarımızın desteği ile 3 puan yakın tarafız, kazanmak zorundayız her ne kadar takımımız kupaya da odaklansa da iyi ya da kötü manada kırılma maçlarından birine çıkacağız bu yüzden galibiyet önemli. Problem olacağını düşünmüyorum ama kulübümüz cezaya itiraz edecek bu yüzden başkentte normalden daha dikkatli olunmalı hiçbir olaya müsaade edilmemeli. Provoke edecek Ankaragücülüler olabilir aman dikkat. (Süleyman Sayan)


Taraftarların gönlünü alacak

 

Ligde oynanacak maçlar azaldıkça her takımın her takımı yenebileceği ilginç sonuçların alınabileceği bir süper lig süreci bizleri bekliyor. Bundan sonraki maçların kazananı çok koşan, çok mücadele eden, futbolun gerçeklerini sahaya yansıtan takımlar olacaktır. Konyaspor’un deplasmandaki rakibi Gençlerbirliği ara transfer döneminde üç as oyuncusunu satarak gücünden çok şey kaybetti. Konyaspor deplasmanda kendisini destekleyecek taraftarının da desteğiyle her zamanki oyununu oynarsa Ankara’dan galibiyetle dönmesi sürpriz olmaz. Böylece geçen hafta üzdüğü taraftarında gönlünü almış olurlar. (Şemseddin Beştav)



 

 

Skor önemli

 

Ligin ikinci yarısına beklediği gibi başlayamayan Konyaspor, buna ek olarak psikolojik baskıyı da üzerinde daha fazla hissetmeye başladı. Özellikle son Antalyaspor karşılaşmasından sonra yaşananlar doğal olarak futbolcu kardeşlerimize de etkiliyor. Kendisi için çok önemli bir karşılaşmaya daha çıkacak olan futbolcularımız, bu psikolojik eşiği de atlamak zorunda. Ankara'da 1500 civarında taraftarının da arkasında olacağı mücadelede, Gençlerbirliği ile karşılaşacak Konyaspor'da, Douglas cezalı, geçen hafta sakatlıkları nedeniyle oynayamayan Ömer Ali ve Skubic'in durumu da henüz netleşmiş değil. Son üç gün idmana çıkan bu oyuncularımızın oynaması takım için oldukça önemli. Zor haftalardan geçen Konyaspor'un, bu maçta alacağı her puan değerli. Bu nedenle tamamen taktik savaşı şeklinde geçecek bir karşılaşma bekliyorum. Oyun kalitesinden çok alınacak olumlu bir skor çok daha önemli. (İlker Kırnaz)


Güzel bir gün olabilir

Son haftalarda maç kazanma konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan Atiker Konyaspor, bugün Gençlerbirliği’ne konuk oluyor. Antalyaspor’u yenememenin ağırlığını hisseden temsilcimiz, bugün kazanmak için her şeyi yapacaktır. Ligdeki konumuyla da sıkıntılar yaşayan rakip Gençlerbirliği galibiyeti istese de Konyaspor’un buna izin vermeyecektir. Oyundan çok sonucun önemli olduğu bu maçta yeşil-beyazlıların farklı bir skor alması moralleri yükseltecektir. Hem takım için hem de taraftarlar için bugün güzel bir gün olabilir. İyi olan kazansın! (Seda Erciş)

Ya tamam ya devam…

İstikrarsız bir görüntü çizen, 9 kişi kalan Antalya'yı yenemeyerek kötü bir imaj elde eden Atiker Konyaspor'un, bana göre ya devam ya da tamam maçı olacak Gençlerbirliği mücadelesi. Transfer yapmayarak geleceğini "ipotek" altına alan yeşil beyazlıları ne yazık ki kötü günler bekliyor. Umarım yanılırım ama "görünen köy de kılavuz istemiyor" misali bir durumdayız. 3 puan iyi, kayıp ise ne yazık ki çok ama çok kötü günlerin habercisi olacak... (Murat Dönmez)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.