33 tutuklu hakkında tahliye kararı

33 tutuklu hakkında tahliye kararı
Mısır'da cumhurbaşkanlığı affıyla, 33 "ihtiyati tutuklunun" daha serbest bırakıldığı bildirildi.

Mısır'da cumhurbaşkanlığı affıyla, 33 "ihtiyati tutuklunun" daha serbest bırakıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Af Komisyonu üyeleri Tarık el-Avadi ve Tarık el-Huli konuya ilişkin açıklamayı, Facebook hesaplarında paylaştı.

Açıklamada, af kapsamında 33 ihtiyati tutuklunun serbest bırakıldığı ifade edilirken, bu kişilerin hangi suçlamayla tutuklandığına dair bilgi verilmedi.

Yerel basında çıkan haberlerde ise söz konusu kişilerin 2020, 2021 ve 2022'de tutuklandığı aktarıldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 21 Nisan 2022'de ülkede siyasi diyalog başlatma niyetinde olduğunu söylemiş, ardından 24 Nisan'da Af Komitesi aktif hale getirilmişti.

Sisi'nin ilan ettiği ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) dışındaki tüm kesimleri kapsayan ulusal diyalog sürecinin ilk toplantısı 5 Temmuz 2022'de, ikincisi 19 Temmuz'da Kahire'de yapılmıştı.

Mısır'da 2023 yılının ilk cumhurbaşkanlığı affıyla 1 Ocak'ta 27 kişi hakkında tahliye kararı verilmişti.

Geçen yıl nisan ayından bugüne kadar yargı kararı ya da Cumhurbaşkanlığı affıyla serbest bırakılanların sayısı 694'e ulaştı.

Mısır yasalarına göre, Cumhuriyet Savcısı tutukluları serbest bırakma, Cumhurbaşkanı ise kesin hükümlerle mahkum edilenler için cezanın tamamını veya bir kısmını affetme yetkisine sahip.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.