429 kişinin ölümüne neden olan tarikat lideri terör ve cinayetle suçlanacak

429 kişinin ölümüne neden olan tarikat lideri terör ve cinayetle suçlanacak
Kenya'da müritlerini aç bırakarak 429 kişinin ölümüne neden olan Paul Mackenzie, terör ve cinayet suçlamalarıyla yarın hakim karşısına çıkacak.

Kenya'da açlıktan ölmeleri halinde "Hz. İsa ile tanışacakları" vaadiyle 429 kişinin ölümüne neden olan tarikatın lideri Paul Mackenzie, terör ve cinayet suçlamalarıyla yargılanacak.

Kenya'da müritlerini aç bırakarak 429 kişinin ölümüne neden olan "açlık tarikatı" lideri Paul Mackenzie, terör ve cinayet suçlamalarıyla yarın hakim karşısına çıkacak.

Doğu Afrika ülkesi Kenya'da açlıktan ölmeleri halinde "Hz. İsa ile tanışacakları" ve "cennete gidecekleri" vaadiyle 429 kişinin ölümüne neden olan tarikatın lideri Paul Mackenzie, terör ve cinayet suçlamalarıyla yargılanacak. Kenyalı savcılar, Mackenzie ve 94 suç ortağının yarın Kenya'nın Malinda kentindeki mahkemede yarın hakim karşısına çıkacağını bildirdi. Mackenzie, hakkındaki cinayet suçlamalarını reddederken yetkililer, yürütülen soruşturmada cinayet, saldırı ve terör eyleminin işlenmesini kolaylaştırmak suçlamalarına ilişkin yeterli delil elde edildiğini bildirdi.

Aralarında çocukların da bulunduğu 429 kişinin cesedi, Malindi'nin batısındaki Shakahola'da ormanlık alandan çıkarılmıştı. Soruşturma devam ederken, Nisan ayında tutuklanan Mackenzie için defalarca gözaltı süresi uzatılmıştı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.