739. Türk Dil Bayramı

739. Türk Dil Bayramı
739. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Karaman Belediyesi ile Azerbaycan'ın Şeki Belediyesi arasında Kardeş Şehir İyi Niyet Protokolü imzalandı

KARAMAN (AA) - 739. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Karaman Belediyesi ile Azerbaycan'dan Şeki Belediyesi arasında "Kardeş Şehir İyi Niyet Protokolü" imzalandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Genel Başkanı Akif Özkaldı, Piri Reis Kültür Merkezi’ndeki imza töreninde, Azerbaycan’da 2016 yılı Türk Dünyası Kurultayı düzenleneceğini söyledi.
Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliğinin 15 yıldır faaliyetini sürdürdüğünü ifade eden Özkaldı, "15 yıl içerisinde kurultaylar, uluslararası proje olimpiyatları ve birçok kültürel, teknik faaliyetler yürüttük, yürütmeye de devam ediyoruz. " dedi.
Şeki ve Karaman arasındaki protokolün memnuniyet verici olduğunu belirten Özkaldı, Karaman'ın tarihte çok önemli işlere imza atan, geleceği parlak bir il olduğunu söyledi. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan da kentin tarihteki önemine dikkati çekerek, şöyle dedi:
"Karaman'a bugünkü nüfusuyla, bu coğrafyasıyla baktığımız zaman yanılırız. Karaman, Kıbrıs'tan başlayıp Bosna'ya kadar uzanan bir coğrafyayı etkilemiştir. Biz, sahip olduğumuz değer, duruş ve kimlikle Balkanların mayası olmuşuz. Mevlana, Yunus Emre, Piri Reis ve Karamanoğlu Mehmet Bey gibi birçok önemli isme ve kültüre ev sahipliği yapmış bir kentiz."
Konuşmaların ardından, kardeş şehir protokolü, Özkaldı, Çalışkan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı adına TÜRKSOY Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Gafarlı, Kurultay Genel Koordinatörü Dr. İlyas Demirci ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği adına Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Mert tarafından imzalandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.