8. Renk Otizm Farkındalık Gecesi

8. Renk Otizm Farkındalık Gecesi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu: - "Bir anne olarak mağdurlarımızın, hastalarımızın yaşadıkları sıkıntıları yüreğimde hissediyor, her ortamda yaşanan bu sıkıntılara ortak olmak için çaba sarf ediyorum"- Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: - "Sağlık B

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Haliç Kongre Merkezi'ndeki 8. Renk Otizm Farkındalık Gecesi'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı etkinlikte konuşan Ramazanoğlu, Dünya Otizm Farkındalık Gününü bir kez daha kutladığını, her şeyin ilgiyle başladığını, bazen bir renk, bazen bir sesin hayatlara değmesinin yeteceğini söyledi.

Hayatın yeniden sevgiyle inşa edildiğine şahitlik ettiklerini belirten Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu konuda sevginin gücüne inanıyorum. Sevgi insanda var olan en güçlü duygudur. Bu tür sosyal etkinlikler birlik ve beraberliğimizi güçlendirecektir. Sanat insanın vicdanı, bazen de toplumdan yükselen ortak bir ses olur, insani duyarlıklarımızı arttırmanın önemli bir yoludur. Müzik bir araç olduğu kadar önemli bir iletişim aracıdır aynı zamanda. Bugün dünyaya açılan evrensel bir pencereden bakıyoruz. Sanatçılarımızın bu tarz etkinliklere katkı sunmaları toplumsal farkındalığın arttırılmasının ötesinde birebir çocuklarımıza ve insanımıza dokunabilmeleri gerçek sevginin de gücünü göstermektedir. Geçmişte birçok rahatsızlığın tedavisinde farklı makamlarla uygulanan müzik ile tedavi yöntemlerinin uygulandığını biliyoruz. Bir anne olarak mağdurlarımızın, hastalarımızın yaşadıkları sıkıntıları yüreğimde hissediyor, her ortamda yaşanan bu sıkıntılara ortak olmak için çaba sarf ediyorum."

Bakan Ramazanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığınca otistik çocuklar için eğitim programı hazırlandığını ve programın Talim Terbiye Kurulunca onaylandığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da bir otistik çocuğun ailesini tanımanın insani değerlerin farklı boyutlarını ve renklerini anlamak adına çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Belki kısmen tanıyanlar fark edebilir ama bu akşam çok farklı boyutlarıyla burada olan insanlar bunu hissedecek. Bir taraftan yerel yönetimler, STK'lar ve bakanlıklar olarak bu sıkıntıyı fedakarlıklar üzerine yıkmak yerine, 'dertler paylaşıldıkça azalır, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır' anlayışı üzerine bina ederek bu yolculukta hep birlikte başarabiliriz. Sağlık Bakanlığı olarak yalnız teşhis kısmında değil, bu alanın toplum açısından algılanabilmesi, toplum açısından buna katkı sağlanabilmesi yönüyle diğer bakanlıklarla birlikte önemli sorumluluklarımız olduğuna inanıyorum." ifadesini kullandı.

Gecede, Emine Erdoğan'a plaket ve hediye takdim edildi.

Geceye, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sanatçılar ve otistik çocukların aileleri katıldı.

Programın sonunda sanatçı Mustafa Ceceli konser verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.