Konya tarihi ana şahitlik etti! Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın temeli atıldı!

Konya tarihi ana şahitlik etti! Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın temeli atıldı!
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak Stadyum-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı 1. Etap Temel Atma Töreni gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Konya’nın bi hayalinin daha gerçekleştirmenin hayalini yaşıyoruz. Trafik ve trafik sorununu çözmenin dünyada bulunmuş tek yolu da toplu ulaşım araçlarını arttırmaktır. Bu dönem yoğunluğumuz raylı sistemlerin üzerinde olacağını söylemiştik. Yeni vizyonunu sizlerle paylaştık İnşallah bu 5 yılda mevcut 27 km hattımıza tam 105 km hat ilave ederek Konya'yı Anadolu'nun raylı sistem anı en çok kullanan şehri yapmak için çaba sarf etmek için sizlere söz vermiştim Elhamdülillah Bugün hep birlikte Adliye- Şehir Hastanesi- Yeni Stadyum hat temelini atacağız" dedi.

f641329e-d41c-42bd-98f8-3f59a3ce4c3d.jpg

'KONYA TARİHİ BİR ANA ŞAHİTLİK EDİYOR'

Konya'nın tarihi bir ana şahitlik ettiğini açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Konya’nın bi hayalinin daha gerçekleştirmenin hayalini yaşıyoruz. Trafik ve trafik sorununu çözmenin dünyada bulunmuş tek yolu da toplu ulaşım araçlarını arttırmaktır. Konya raylı sistem kullanımında Anadolu'nun ilk şehri 1980'li yıllarda raylı sistem kullanmayı başarmış ve o günden bugüne kadar 27 kilometre uzunluğunda Selçuk Üniversitesi'nden başlayıp Adliye'ye kadar uzanan bir raylı sistemi yapmayı başarmış bir şehirdir. Sonrasında hızlı trenle birlikte bu konforu hep birlikte yaşıyoruz.Bugün de Şehir Hastanesi’nden 11.2 kilometre uzaklıkta toplamda yeni yaptığımız Sanayi Sitesi‘ne kadar ilk etabın temelini atmış olacağız. Mevcut hattımızı ve ileride yapacağımız Barış Caddesi hattını dikine kesen yeni bir ulaşım aksı oluşacak. Bu dönem yoğunluğumuz raylı sistemlerin üzerinde olacağını söylemiştik. Yeni vizyonunu sizlerle paylaştık İnşallah bu 5 yılda mevcut 27 km hattımıza tam 105 km hat ilave ederek Konya'yı Anadolu'nun raylı sistem anı en çok kullanan şehri yapmak için çaba sarf etmek için sizlere söz vermiştim Elhamdülillah Bugün hep birlikte Adliye- Şehir Hastanesi- Yeni Stadyum hat temelini atacağız" şeklinde konuştu.

7b13b074-8c5e-4ec4-ba63-4c8bea12c096.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sözlerine şu şekilde son verdi: "Sanayi alanlarında çok büyük bir yoğunlaşma oldu Konya'nın tarihi dönüşümlerinden birisi olan Eski Sanayi ve Karatay sanayinin Bu yıl sonu itibariyle taşınması ile birlikte oradaki yoğunada artmış olacak Bu yapmış olduğumuz hatla birlikte inşallah halkımızı toplu ulaşıma kavuşturacağız."

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.