9. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu devam ediyor

9. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu devam ediyor
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Konya'da düzenlenen ve dün açılışı yapılan "Gençlik ve Din Algısı" temalı 9. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu, ikinci gününde de yoğun katılımla devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Konya'da düzenlenen ve dün açılışı gerçekleşen "Gençlik ve Din Algısı" temalı 9. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu devam ediyor.

52 ülkeden 205 öğrencinin katılımlarıyla yapılan 9. Uluslararası Öğrenci Sempozyumu'nda dün "Modernite Sürecinde Gençlik ve Aile", "Gençlik Ekseninde Asr-ı Saadet ve Dijital Çağ" ve "Aile ve Çevrenin Gençlerin Din özü ve anlamındaki Rolü" konu başlıkları münazara edildi. Bugün ise sempozyumun sabah oturumunda "Yeni Dini Hareketler nezilinde Dijital Medya'nın Gençlerin Din Algısı Üzerindeki Etkisi" ve "Bangladeş'te Gençlik ve Din Algısı: Değişen Dini Dinamikler ve Gençlerin İnancı Üzerindeki Etkileri" gibi konu başlıkları ele alındı.

Sempozyuma katılan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Din Sosyolojisi yüksek lisans öğrencisi Nazife Yılmaz, birden fazla konuda istifade ettiklerinden söz ederek, "Sempozyum gayet iyi geçiyor. Çok aktif bir konu "Gençlik ve Din Algısı'. Dinamik bir grup ile dinamik bir inceleme ve faaliyet göstermesi hem de katılımcı arkadaşlarım da hepsi birbirinden dolu ve tecrübeli insanlar" dedi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Tefsir Kürsüsünde ders veren Doç. Dr. Hasan Yücel ise burada vurguladığı, gençlerle çok önemli bir konu konuşmak için bir araya geldiklerini vurguladı. Gençlere söz veren bir sempozyum olduğuna dikkati çeken Yücel, "Sempozyumda beş tane sunum yapılan oturumumuz mevcut. Dün iki tanesini gerçekleştirdik. Bugün 3, 4 ve 5. oturumu yapacağız. Ardından değerlendirme oturumu olacak. Bu beş oturumda gençler değerlerimizi, inanç ilkelerimizi ve dini grupları münazar edecek" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.