ABD kendisine karşı gelince Husileri terör listesine aldı

ABD kendisine karşı gelince Husileri terör listesine aldı
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD’nin Kızıldeniz’de devam eden saldırılar nedeniyle Yemen’deki Husilerin Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Terörist listesine yeniden eklediğini duyurdu.

ABD kendisine karşı gelen her yapıyı terör listesine alıyor. Bunun son kurbanı Yahudi İsrail devletine savaş açan Husiler oldu.

Yemen’deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz’deki saldırılarına devam ederken, ABD, Husileri yeniden terör örgütü listesine aldı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptığı yazılı açıklamada, Husilerin Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nde devam eden saldırılarının terör eylemlerine uyduğunu belirterek, “ABD personelini, sivil denizcileri ve ortaklarımızı, küresel ticareti tehlikeye attılar ve seyrüsefer özgürlüğünü tehdit ettiler” dedi.

ABD’nin Yemen halkını değil Husileri hedef aldığı için insani yardımların sekteye uğramaması için söz konusu kararın 30 gün sonra yürürlüğe gireceğini ifade eden Sullivan, Husilerin, saldırılarına son vermesi halinde ABD’nin bu kararı yeninde değerlendireceğini açıkladı.

2021'DE TERÖR LİSTESİNDEN ÇIKARILMIŞTI

ABD, 16 Şubat 2021'de Husileri terör örgütü listesinden çıkardıklarını duyurmuş, söz konusu kararın, Yemen'de insani durumun kötüleşmesi nedeniyle alındığını belirtilmişti.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.