ABD menşeli pamuk ithalatı

ABD menşeli pamuk ithalatı
Ekonomi Bakanlığı:- "(ABD menşeli pamuk ithalatında açılan damping soruşturması) Söz konusu soruşturmanın ve soruşturma sonucunda alınan önlem kararının bazı basın organlarında yer aldığı üzere ABD tarafından ülkemiz menşeli ürünlere yönelik yürürlüğe koy

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığınca, ABD menşeli pamuk ithalatında açılan damping soruşturması ve sonucunda alınan önlemlerin, ABD tarafından Türkiye menşeli ürünlere yönelik yürürlüğe koyulan önlem kararlarıyla bir ilişkisi bulunmadığı ve "misilleme" niteliği taşımadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD menşeli pamuk ithalatına yönelik damping soruşturmasının, 17 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle tamamlandığı belirtildi.

Soruşturma sonucunda dampingin, yerli üretim dalında zararın ve her ikisi arasında illiyet bağının mevcut olduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada, bu kapsamda, ABD menşeli pamuk ithalatında, zararı ortadan kaldıracak daha az oranlı bir önlem uygulanması uygun görülerek CIF bedelin yüzde 3’ü oranında dampinge karşı kesin önlemin yürürlüğe konulduğu kaydedildi.

Mevzuatı ve süreci hakkında bilgi verilen damping soruşturmaların. tamamen şeffaf bir şekilde yürütüldüğüne işaret edilen açıklamada, "Bu çerçevede ABD menşeli pamuk ithalatında açılan damping soruşturması da gerek ülkemizin gerekse ABD’nin tarafı olduğu Dünya Ticaret Örgütü kuralları ve kaideleri çerçevesinde haksız rekabetin önlenmesi amacıyla yürütülen tamamen teknik bir uygulamadır. Söz konusu soruşturmanın ve soruşturma sonucunda alınan önlem kararının, bazı basın organlarında yer aldığı üzere ABD tarafından ülkemiz menşeli ürünlere yönelik yürürlüğe koyulan önlem kararları ile bir ilişkisi bulunmamakta ve bunlara bir misilleme niteliği de taşımamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.