ABD Temsilciler Meclisi’nde Müslüman Kardeşler tasarısı

ABD Temsilciler Meclisi’nde Müslüman Kardeşler tasarısı
Mısır'daki muhalifler, ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’nun İhvan'ı terör örgütü olarak tanımlanmasını isteyen tasarıyı kabul etmesini tüm Mısır halkını kötülemek anlamına geldiği şeklinde değerlendirdi

KAHİRE (AA) - Mısır’daki bazı muhalifler, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu’nun Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın (İhvan) terör örgütü olarak tanımlanmasını isteyen tasarıyı kabul etmesini tüm Mısır halkını kötülemek anlamına geldiği değerlendirmesinde bulundu.

Mısır Devrimci Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İhvan’ın Mısır halkının temel unsuru sayıldığına dikkat çekilerek, İhvan’ın terör örgütü olarak tanımlanmasının sadece İhvan üyelerini değil bütün Mısır halkını kötülediği belirtildi.

Açıklamada, Mısır halkı ve örgütlerine karşı söz konusu tutumlarının, ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu üyelerinin korumayı amaçladığı ABD çıkarlarını tehlikeye attığı ifade edildi.

Mısır’da yasaklı olan ve İngiltere’de ikamet eden İhvan’ın siyasi kolu Hürriyet ve Adalet Partisi Dış İlişkiler Komitesi Genel Sekreteri Muhammet Sudan, adalet komisyonu üyelerinin aldığı kararı ABD’de yaklaşan genel seçimle ilişkilendirerek, söz konusu kararın sadece İhvan’a değil bütün siyasal İslam’a karşı yapılan açık saldırı olduğunu kaydetti.

Tasarının onaylanmasının yolun sonu olmadığını ifade eden Sudan, ABD’deki karar sahiplerine, “İhvan ve onun üyelerinin tamamı ılımlı bir gruptur. Onlara baskı yapılmamalı ve etkisi sadece ABD ile sınırlı kalmayacak duruma itilmemeliler” sözleriyle seslendi.

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, tasarının kabul edilmesinin Mısır’ın söz konusu örgüte karşı resmi yaklaşımının doğruluğunu bir kez daha teyit ettiği aktarıldı.

ABD Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu dün Müslüman Kardeşler teşkilatının terör örgütü olarak tanımlanmasını isteyen tasarıyı kabul etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.