Abd’nin Afrika Komutanından Somali’de Ek Yetki Talebi

Abd’nin Afrika Komutanından Somali’de Ek Yetki Talebi
ABD’nin Afrika Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Waldhauser:- “(Somali’de angajman kuralları) Karar alma süreci bakımından biraz daha esneklik ve dakikliğimizin olması çok iyi olur”- “(Rusya’nın Libya’daki rolü) Ruslar sahadalar ve durumu etkilemeye çalışıyor

WASHINGTON (AA) – ABD’nin Afrika Kuvvetleri (AFRICOM) Komutanı Orgeneral Thomas Waldhauser, Eş-Şebab örgütüne karşı daha etkili olabilmek amacıyla Somali’de angajman kurallarında esneklik sağlanması için yönetimden ek yetki istediğini açıkladı.

Orgeneral Waldhauser, ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) gazetecilerin Somali ile ilgili sorularını yanıtladı.

Somali’de angajman kurallarının gevşetilmesi ve ülkede AFRICOM’a ek yetkiler verilmesi konusundaki tavsiyesini ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Savunma Bakanı Jim Mattis’e ilettiğini ifade eden ABD’li komutan, “Karar alma süreci bakımından biraz daha esneklik ve dakikliğimizin olması çok iyi olur.” dedi.

Somali’de Eş-Şebab tehdidinin ciddi bir şekilde devam ettiğini dile getiren Waldhauser, Somali’de angajman yetkilerinin genişletilmesinin hedeflere yönelik harekat kararlarının daha hızlı alınmasını sağlayacağını ve Eş-Şebab’ın hareket kabiliyeti üzerinde önemli bir baskı oluşturacağını söyledi.

- "Rusların Libya’da olması endişe verici"

ABD’li general, Rusya’nın Libya’da emekli General Halife Hafter ve taraftarları ile ilişkisine yönelik bir soruya cevap verirken, Hafter’in Rusya’yı ziyaret ettiğini ve Rus uçak gemisine çıktığını bildiklerini kaydetti.

Orgeneral Waldhauser, “Ruslar sahadalar ve durumu etkilemeye çalışıyorlar, orada yaptıkları şeyleri kaygıyla izliyoruz. Bu konuda askeri ilişkilerin yanında petrol ve silah satışı konusunda orada iş yaptıklarını biliyoruz.” dedi.

- DEAŞ Libya’da bitmedi

Libya’nın Sirte kentinin ocak ayında DEAŞ’tan alındığını hatırlatan Amerikalı komutan, terör örgütünün ülkeyi henüz terk etmediğini belirtti.

DEAŞ’ın ülkede bir alanı kontrol etmekten ziyade dağılmış durumda kalmayı tercih ettiğine dikkati çeken Waldhauser, örgüt militanı sayısına ilişkin ellerinde net bir rakam olmadığını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.