"Abes ve gereksiz tartışma"

"Abes ve gereksiz tartışma"
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:- "(Düşük profil) Çok abes ve gereksiz bir tartışma. Sonuçta Başbakan olacak kişinin meselelelere müdrik, koşturan, kapasiteli insan olması gerekir"- "Bir partinin böyle düşünmesi için harakiri yapması gerekir. 14 yıl b

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "düşük profil" tartışmasının çok abes ve gereksiz tartışma olduğunu belirterek, "Bir partinin böyle düşünmesi için harakiri yapması gerekir. 14 yıl boyunca seçimler kazanmış, memleketi böyle bir akılla idare etmiş parti harakiri yapar mı?" dedi.

Bostancı, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yeni Başbakan için "düşük profil" kelimesinin kullanılmasıyla ilgili soru üzerine, Bostancı, "Çok abes ve gereksiz bir tartışma. Ne demek düşük profil? Sonuçta memleketin Başbakanı olacak kişinin muhakkak meselelere müdrik, performansı olan, koşturan, uğraşan, kapasiteli bir insan olması gerekir. Bir partinin böyle düşünmesi için harakiri yapması gerekir. 14 yıl boyunca seçimler, zaferler kazanmış, memleketi böyle bir akılla idare etmiş bir parti harakiri yapar mı? Bu tartışmalar saçmalık." değerlendirmesini yaptı.

Bostancı, muhalefetin, "Başkanlık sistemi diktatörlük getirir" eleştirisi ile görüşünün sorulması üzerine ise CHP'nin, merkez sağdan gelen ve halkın teveccühünü kazanan insanlara yönelik en temel siyasi eleştirisinin diktatörlük eleştirisi olduğunu vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, şöyle devam etti:

"Bir alışkanlığı tekrar ediyorlar. Diktatörlük nereden çıkıyor kardeşim? Türkiye, halk iradesinin siyaset üzerinde hiç bir zaman olmadığı kadar etkin olduğu dönemleri yaşıyor. Sandıklar kuruluyor, millet gidiyor oy kullanıyor, Meclis teşekkül ediyor, en yüksek katılımla; müzakereler burada yürüyor, diktatörlük nedir? CHP, ona, buna çamur atacağına asıl sorunun kendinde olduğunu, kendisinin halkla bağ kurmadaki meselelerinde olduğunu görmeli. CHP'nin eleştiriden çok, öz eleştiriye ihtiyacı var."

- "Kılıçdaroğlu'na (asıl diktatör sensin) dedi"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile genel başkanlık yarışına girdiği dönemde ona, "Asıl diktatör sensin" dediğini anımsatan Bostancı, şu ifadeleri kullandı:

"Herhalde bunu söylerken temelsiz bir şekilde söylemiyordu. Temeline ilişkin iki laf da ben söyleyeyim: Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan olacağı zaman, 'korku imparatorluğunu yıktık' demişti. Korku imparatorluğu nasıl kurulur? Bir tane adam çıkacak, 'ben imparatorluk kurdum, herkes de korksun' diye kurulabilir mi? Korku imparatorluğu, bir siyasi akıl, yapı, herkesin buna ilişkin katkısı, tabiri caizse odun taşıması ile kurulur; yapı müsaitse kurulur.

'Ne oldu, neyi değiştirdin? Korku imparatorluğunu yıktın, o zaman sen bu gelenek üzerinden yeni bir korku imparatorluğu kurdun' demezler mi insana. Ona, buna diktatör diye sataşmak yerine, 'ben niye halkla bağ kuramıyorum, büyük umutlarla geldiğim koltuğu niçin dolduramıyorum, niçin insanlarda karşılığı olan muhalefet yapamıyorum' demesi lazım. Bence aklı bu konulara verse daha iyi olur. AK Parti'ye eleştiriyi yapsınlar ama bunu yaparken de rasyonel eleştiriler yaparlarsa, biz de kazanırız, onlar da kazanır, memlekette de kazanır."

- "Muhalefet akılcı eleştiriler yapsın diye var"

Naci Bostancı, demokrasilerin, "Muhalefet akılcı eleştiriler yapsın" diye olduğuna işaret ederek, "Çıkıp böyle millette karşılığı olmayan afaki, temelsiz eleştiriler dile getirirsen, çakılmış gibi yüzde 25'e oturursun, o koltuğu da bir türlü dolduramazsın." dedi.

"Muharrem İnce'nin yeniden mitinglere başlama kararı almasından sonra CHP'de kongre sürecinin yeniden başlayıp başlamayacağına" ilişkin soru üzerine Bostancı, "Bunu bilemem ama CHP kongrelere yabancı bir parti değil. Genel Başkan tartışmaları da hiç eksik olmaz. Biz ilgiyle bu tartışmaları takip ederiz; ne söyleniyor, kim kimi nasıl eleştiriyor, niye öyle eleştiriyor diye" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.