Adalet Bakanı Bozdağ:

Adalet Bakanı Bozdağ:
"Türk milleti vatanını, milletini, devletini, bayrağını korumak için gözünü kırpmadan ölüme koşmayı, gözünü kırpmadan şehit olmayı şereflerin en büyüğü, makamların en büyüğü gören 78 milyon insandan oluşmaktadır"

YOZGAT (AA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Türk milleti vatanını, milletini, devletini, bayrağını korumak için gözünü kırpmadan ölüme koşmayı, gözünü kırpmadan şehit olmayı şereflerin en büyüğü, makamların en büyüğü gören 78 milyon insandan oluşmaktadır" dedi.

Bakan Bozdağ, Yozgat Belediyesi Nohutlu Tepe Sosyal Tesislerinde şehit aileleriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Türk tarihinde önemli bir yere sahip Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, başta Çanakkale şehitleri olmak üzere bütün şehitleri rahmetle andığını söyledi.

Şehit ailelerinin, Türk milletine ve devlete aziz şehitlerin emaneti olduğunu ifade eden Bozdağ, ''Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere bu toprakları bize emanet etmek için canlarını feda etmiş bütün şehitlerimizi, bugün de Türkiye'mizin büyük, bağımsız, güçlü ve kalıcı bir biçimde var olması, gelecekte de varlığını sürdürmesi için bu milletin ve devletin düşmanlarına, bu milleti ve vatanı bölmek için her türlü hainliği yapanlara karşı bu milleti bu vatanı bu devleti bu bayrağı korumak için mücadele ederken şehitlik makamına ulaşmış bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet şükran ve dua ile yad ediyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin'' diye konuştu.

Bozdağ, toprakların, uğrunda ölenler ve canı pahasına savaşanlar olursa vatan olacağına işaret ederek, şöyle devam etti:

''Vatanı vatan yapan esasında uğrunda ölmeyi göze alan ve uğrunda ölmeyi şereflerin en büyüğü kabul eden anlayışın ta kendisidir. Bildiğiniz gibi şairin dediği gibi 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'. Bir vatanı korumak için eğer o vatanın üzerinde yaşayanlar gerektiğinde gözünü kırpmadan ölüme koşmayı bilmiyorlarsa, koşamıyorlarsa o vatanda yaşamayı hak etmiyorlardır. Vatan olarak korumak, üzerinde yaşayanların o vatanı torunlarına emanet etmesi o kadar kolay değildir. Hamdolsun ki Türk milleti, vatanını, milletini, devletini, bayrağını korumak için gözünü kırpmadan ölüme koşmayı, gözünü kırpmadan şehit olmayı şereflerin en büyüğü, makamların en büyüğü gören 78 milyon insandan oluşmaktadır. O yüzden de Türkiye'yi bölmek için kim hangi hesabı yaparsa yapsın, bu ruh onların karşısında her daim dimdik duracaktır. Her daim o ruh bu ülkenin birliğini, dirliğini korumaya, vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın tekliğini, bağımsızlığımızı korumaya devam edecektir.''

Terörle mücadelenin süreceğini anlatan Bozdağ, yeni acılar yaşanmaması, yeni şehitler gelmemesi, ülkenin her yerinde huzur, güven, kardeşlik esas olması için mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini kaydetti.

Bugün bunun yapıldığını, gelecekte de bunun devam edeceğini dile getiren Bozdağ, "Biz bu millet için bu ülke için bu vatan için ölmekten korkmadığımız müddetçe, gerekirse şehadet makamına cennete girercesine girme konusunda azmimizi yitirmedikçe Türkiye varlığını ilelebet sürdürecektir'' ifadelerini kullandı.

Bekir Bozdağ daha sonra Yozgat Belediyesi tarafından restore ettirilen 500 kişilik sinema ve kültür merkezinin açılışını yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.