Adana'da 5 Kişinin Öldüğü Silahlı Saldırı

Adana'da 5 Kişinin Öldüğü Silahlı Saldırı
Adana'nın Kozan ilçesinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırının ardından bir kişi daha gözaltına alındı- Gözaltındaki şüpheli sayısı 3'e yükseldi- Zanlı İbrahim A'nın ifadesi:- "Murat bana, 'kirve, arka koltukta tüfek var, onu da al' dedi. Büroy

ADANA (AA) - Adana'nın Kozan ilçesinde 5 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınan şüpheli sayısı 3'e yükseldi.

Kozan ilçesi Çokak Mahallesi'nde salı günü, Hüseyin Doğan'a (43) ait evde meydana gelen silahlı saldırıda, Ayşe Ayrancı, Fatma Yavuz, 8 yaşındaki Hakkı Doğan ile babası Hüseyin ve amcası Mehmet Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor.

Jandarmadaki ifade alma işlemleri devam eden zanlı İbrahim A'nın gözaltı süresinin bir gün daha uzatıldığı öğrenildi.

Ekipler, zanlının ifadesi doğrultusunda yaptıkları çalışmada Hamdi İ'yi de gözaltına aldı. Daha önce Murat T'nin de gözaltına alındığı olayda şüpheli sayısı 3'e yükseldi.

İfade alma işlemleri devam eden İbrahim A'nın suçlamaları kabul etmediği, diğer zanlı Murat T'yi Çukurköprü Mahallesi'nde aracına aldığını söylediği belirtildi.

Zanlı Murat T'nin bir pompalı tüfek ve iki tabancayla aracına bindiğini anlatan İbrahim A'nın "Ben Murat T'yi aracıma aldığımda üzerinden iki adet tabanca çıkartarak tabancanın bir tanesini aracın sağ kapısının cebine koydu. Diğer tabancayı ise beline geri koydu. Gece karanlık olduğu için yanında tüfek olup olmadığını görmedim. İş yerine kadar gidip araçtan indikten sonra Murat bana, 'kirve, arka koltukta tüfek var, onu da al' dedi. Büroya çıkmadan önce bana 'bunları gömmem lazım' dedi. Ben de 'burası yeri değil, eğer gömeceksen git ilerlere bir yerlere göm' dedim. Ben Murat’a neden gömeceğini sormadım. Murat tüfeği alarak benim yanımdan ayrıldı." dediği öğrenildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Mehmet Doğan'la arkadaş olduklarını ve hobi amaçlı define araması yaptıklarını anlatan İbrahim A'nın, Hüseyin Doğan'ın evinin yakınında bulunan kazılmış alanla ilgili olarak "15 gün önce ben iki gece bu çalışmaya katıldım. Bu kazıyı Mehmet, Hüseyin, Hüseyin’in oğlu Görkem ile Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden gelen iki kişi ile yaptık." dediği kaydedildi.

Jandarma ekiplerinin, olayla ilgili çalışmaları sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.