Aday çıkmazsa takımı ortada bırakmam! Konyaspor 2. Başkanı Ekrem Coşkun'dan dikkat çeken açıklamalar

Aday çıkmazsa takımı ortada bırakmam! Konyaspor 2. Başkanı Ekrem Coşkun'dan dikkat çeken açıklamalar
Konyaspor 2. Başkanı Ekrem Coşkun, "Aday değilim, 5 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongrede aday çıkmazsa takımı ortada bırakmam hemen listemi hazırlar, aday olurum" dedi.

Konyaspor 2. Başkanı Ekrem Coşkun, 5 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongrede aday çıkmazsa takımı ortada bırakmam hemen listemi hazırlar, aday olurum" dedi. Kanal 42'de Selman Selim Akyüz ve İsmet Çelik'in sorularını cevaplayan  Konyaspor 2. Başkanı Ekrem Coşkun, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte Coşkun'un açıklamasından öne çıkanlar:

HİLMİ BAŞKANIN RİCASIYLA YÖNETİME GİRDİM

Futbol Türkiye’de bitmiş. Anadolu kulüpleri için ligin bitimine 5 hafta kala ligde kalabiliyorsan bu bana göre en büyük başarı. Ben son gün Hilmi başkanın ricasıyla son gün yönetime girdim. Ben Ekrem Coşkun olarak kendimi ifade etmek yerine Türkiye’de bir sorumluluk aldım. Binlerce insana iş aş imkanı verdik. Konya’dan bir marka çıktı. Bu da Yüce Rabbimin takdiri. Ben bile bu kadar büyüyeceğini, bu kadar çok para kazanabileceğimi,  insanlar para kazanabilir bunu bir kenara bırakın, manevi olarak bana bu kadar değer katacağını ben bile tahmin etmedim.

HİLMİ KULLUK’UN YÖNETİME GİRMESİNE BEN VESİLE OLDUM

Hilmi başkan benim eski arkadaşım. 2007 yılındaki yönetime girmesine de, rica ettim, ben vesile oldum. O zaman Konyaspor Taraftarlar Derneği bakanıyken çok etkiliydik. Yine Konyaspor sıkıntılı bir süreçteydi. Tahir başkanımızın ricasıyla Bahattin Karapınar, Hilmi Kulluk, Ömer Atiker.. O dönemde Mustafa Yayla başkandı. Rica ettik yönetime girdik. Rize’ye gittik berabere kaldık yenilseydik Rize sıralamada bizi altına alacaktı. Ankaragücü’nü yendik Bursa’yı yendik… Ligde kaldık.

KULLUK ‘ABİ LAZIMSIN’ DEDİ

Konyaspor benin sevdam. İşimi gücümü bırakırım. Hayır deme şansım olmadığı için Hilmi başkan bana kötülük yapma bırak işimi yapayım dedim.  “Abi lazımsın” dedi, kırmadık başladık. En son yöneticiliği 2010’da yapmışım. Futbolda günümüzün koşulları var. Sözleşmeler, oyuncu noktasında nasılsınız. Ligleri takip etmeniz lazım. Bu süreçte biraz zorlandım ama çok sevdiğim için devam ettim.

FETÖ'NÜN GIRLA GİTTİĞİ DÖNEM..

10 aylık yöneticiyim. Beni bu süre bağlar. Ama süreklilik de esastır. 10 aylık dönemde Sezar’ın hakkını Sezar’a vereceğiz. Hilmi Kulluk'un hataları vardır ama yanlışı olduğu kanaatinde değilim. Çok yakın arkadaşım. Konyaspor için babamın oğlunu tanımam. 2009 yılında da FETÖ’nün gırla gittiği dönemde Tahir başkan görevi Hilmi Kulluk’a tevdi etti. Başkan Bahattin Karapınar olacak ama Ekrem Yönet ve Ekrem Coşkun olmayacak deniyor. Biri Memduh Oğuz, biri Ahmet Şan’dı.  Hilmi Kulluk da Ahmet Şan’a, “O zaman al kendin yap” dedi. Omurgalı durdu.

Ona rağmen aramızda ayrılık bir oldu, onlar istifa etti. Konyaspor’un durumu kötüydü. Konyaspor 7 maçta 4 puanı vardı. Hilmi başkan, ikinci başkandı, “Kusura bakma ben Konyaspor’u bu halde bırakamam dedim. İstikametim Konyaspor’dan yana oldu.

KONYASPOR’UN KARAKUTUSUYUM

1991 yılında başladım, Konyaspor’un hamurunda, mayasında, acısında varım. Hilmi başkan Konyaspor’u itibarlı bir kulüp haline getirmiş. Konyaspor’un karakutusuyum, sabahlara kadar konuşuruz ama geriye dönmeye gerek yok. Şehrin huzura ihtiyacı var.

KULLUK HATA YAPAR AMA YANLIŞ YAPMAZ

Hataları yok mu kendisi söyledi: İletişimde hata yaptık. Hata yapar ama yanlış yapacağı kanaatinde değilim. Yanlış yaparsa Hilmi başkan da olsa karşısında durmam gerekirse dururum. İletişim olmazsa takım ve camia ayrışıyor. Hilmi başkan bunun farkına vardı ama yoruldu. Bu dönemde fikir ayrılığı yaşamadık istifanın eşiğine gelen bir yönetici de olmadı.

ADAY DEĞİLİM AMA ADAY ÇIKMAZSA KONYASPOR'U ORTADA BIRAKMAM

Ben Konyaspor başkanlığına ve yönetimine talip değilim. Asla böyle bir niyetim yok Ama kongre var aday çıkmadı. Konyaspor ortada mı kalacak. O zaman Ekrem Coşkun ortaya çıkar imkanlarını zorlar. O zaman bu işi parası olanlarla değil arma sevdası olan taraftarlarla yapar. Benim Konyaspor aşkım bu. Hilmi başkan devam etmeyeceğini ifade etti. Bunu söylemeden önce de gerekli mercilerle konuşuldu, soruldu, müsaade alındı.  

100. yılda Konyaspor’un etrafında dönen 100-150 insan var: Bunları aynı çatı altında toplayacak bir yapıya ihtiyaç var. Burada da bana ihtiyaç olursa görevden kaçmayız. Aday çıkmazsa hemen orada listemi hazırlar aday olurum.

Şehirde Konyaspor üzerinden tartan insanlar var. Başka şeyler üzerinden tartsın. Bu sene artıda olan kulüp yok herkes ekside.

ALİ TURAN'I BEN GÖNDERDİM

Rotasyona ihtiyaca olduğunu gördüm. Uzun süredir oyuncular olduğunu gördüm. Ali Turan’ı ben gönderdim. İlk geldiğimde imzayı ben attırdım. Bülent Korkmaz, "Ben kesinlikle istiyorum" dedi. Ona, "teknik ekibe alalım" dedim. "Olmaz "dedi. Hilmi Kulluk arkamda durdu, daha sonra gönderdik.

BİR TEK SERKAN KIRINTILI'YLA HELALLEŞMEDİK

Selim Ay'ı gönderdik helalleştik. Uğur Demirok’la, Ali Turan’la, Ömer Ali’yle helalleştik. Bir kişiyle helalleşmedik o da Serkan Kırıntılı. O da bu armaya ihanet etmiş. Takım can çekişirken Alaçatı’da yaptıkları belli. 4 milyon 275 bin TL garanti para alıyordu. Sezon başında gönderelim paranın yarısını verelim, kulüp bul dedik. Kulüp bulamadı.1,5 milyon liraya kulüp bulamadı ama biz de o formayı ona giydirmedik.1 milyon 275'ini kurtarabildik

HURTADO'YLA BÖYLE SÖZLEŞME YAPMAZDIM

Konyaspor'u şikayet eden bir tek Hurtado. Ben olsam Hurtado’yla böyle bir sözleşme yapmazdım. 2, 3. yılını performansa dayalı yapardım. Ama şu da var, Avrupa’dan gelen böyle futbolcular bu şekle geliyor, yoksa gelmiyor. Adam oturduğu yerden her ay 137 bin 500 euro hak ediyor, 1 eurosunu da bırakmam diyor. Sakatlığıyla ilgili Konyaspor, UEFA'nın sigorta şirketinden 545 bin euro para aldı. Mehmet Baykan, Hilmi Başkan konuyu çok iyi takip etti.

Bülent Korkmaz’ın ekibinden takımı şikayet eden yok, bu tamamen yalan.

YÜKSEK KONTRATLI SÖZLEŞMELERDEN UZAK DURMALI

Samuel Eduok’la ilgili Hurtado gibi yaşadık. 450 bin euro garantisi toplam 600 bin euro kontratı vardı. Korktuğumuz oldu sakatlandı. Menajeriyle görüştük. İlk etapta 120 bin euro son Trabzon maçı öncesi 50 bin euro daha indirim aldık. Çifte kavrulmuş lokumunu verip helalleştik. Konyaspor zarara uğradı mı uğradı ama az zarara uğradı. Hurtado 1 eurosunu bırakmadı.

Konyaspor gibi  Anadolu kulüpleri yüksek kontratlı, uzun süreli, garanti paralı sözleşmelerden uzak durması lazım.Biz de ona yöneldik.

İsmael Diomande ilk 11’de 11 maç oynamak zorunda şeklinde kontrat yaptık. 10 maçta kaldı. Opsiyonu kullanmadık. 180 bin euro aldı yarım sezonda.

İSMAİL KARTAL'IN OĞLU EMRE KARTAL TRANSFERİ

İsmail Kartal’ın oğlu Konya’ya geldi. Antrenman bittikten sonra antrenmana girmiş, gördüm. Çok yetenekli. 2003 doğumlu. Yetiştirme bedeli olmayan sol ayaklı. Ben Emre’ye talibim dedim. Ne İsmail Kartal’ın suçu var ne yönetimden bir arkadaşın. Sorumluluk bana ait. Yeteneği olduğunu gördüm.İnandığım için aldım. 1922 Konyaspor’a verdik. Aldığı rakam da asgari ücret.

ADNAN ERKAN'IN OĞLUNUN OYUNCU SATMASI

Adnan Erkan’ın oğlunun oyuncu satması. Serhat Kot’u buraya getirdik. Hocalar beğendi. 80 bin lira yarım sezon. Araştırdık menajeri Emre Erkan. "Bu benim ilk işim ben herhangi bir para istemiyorum" dedi. 3 günlük otel paralarını da verdi. Sonra biz 10 bin lira verdik. "Almam" dedi, ilk işinmiş dedik zorla verdik.

EN PAHALI OYUNCUMUZ SEHİC

En pahalı oyuncumuz 700 bin euroyla Sehic. Artem Kravets’in maliyeti 650 bin euro. Milosevic 500 bin euro garanti toplam 700 bin euro. Rahmanovic 300 bin euro…

İSMAİL KARTAL’IN GÖNDERİLMESİ

İsmail Kartal düzgün bir insan. 5 dakika süremedi ayrıldık. Kendisi bu takımın nünü açmam azım dedi. Biz inanıyorsan kal dedi. maaşı 500 bin TL idi 1 milyon TL tazminatı vardı.

İTTİFAK HOLDİNG PARALARINI ÖDÜYOR

İttifak Holding çeklerini veriyor ödeniyor. Sözleşmesi var. Ben olsam Konyaspor’un isminin önünde başka marka olmasını istemem ama ticari kaygılar.

>>Futbolculara verilen Ağustos ayında çeklerin karşılığı 56 milyon TL

>> Menejer Mustafa Eraydın’ın getirdiği futbolcular; Adil Demirbağ, Zymer Bytyqi, Samuel Eduok..Kendisine her türlü güvenirim.

>>Menejer Uğur Avadan; Musa Çağıran’ı getirdi, Ömer Ali’yi Başakşehir’e götürdü.

>>Konyaspor’un 242 milyon borcu var düşerse ne olur bir düşünün..

>>Taraftarlarla çifte kavrulmuş lokum değil etliekmek yiyeceğiz..

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.