Afganistan’daki barış görüşmeleri

Afganistan’daki barış görüşmeleri
Hizbi İslami Partisi temsilcileri ve Afganistan Barış Konseyi arasında ilk görüşme başkent Kabil’de yapıldı

KABİL (AA) – Afganistan'da silahlı muhalif gruplardan Gulbeddin Hikmetyar liderliğindeki Hizbi İslami Partisi temsilcileri ve Afganistan Barış Konseyi arasında ilk barış görüşmeleri bugün başkent Kabil’de gerçekleşti.

Görüşmelerin ardından Hizbi İslami Partisi ve Afganistan Barış Konseyi temsilcileri tarafından düzenlenen basın toplantısında, Afganistan’daki savaşın siyasi yollardan sona erebileceği belirtildi.

Hizbi İslami Partisi Temsilcisi Kerim Emin, Afgan hükümeti ile sorunlarını görüşerek çözeceklerini ifade ederek, Taliban gibi diğer hükümet karşıtı silahlı gruplara da barış sürecine katılmaya davet etti.

Emin, gelecek günlerde Afganistan Barış Konseyi ile Hizbi İslami Partisi arasında barış ile ilgili ikinci ve üçüncü görüşmenin de gerçekleşeceğini bildirdi.

Hizbi İslami Partisi geçen hafta yaptığı yazılı açıklamada, Afgan hükümeti ile barış görüşmelerine katılmaya hazır, savaş değil barış yanlısı olduklarını bildirmişti.

Hizbi İslami Partisi, geçen 14 yıldan beri Afgan hükümetine karşı ülkenin değişik bölgelerinde ve özelikle doğu bölgesinde savaşıyor. Parti üyeleri defalarca başkent Kabil başta olmak üzere ülkenin değişik bölgelerinde Afgan güvenlik güçlerine ve Afganistan’da bulunan yabancı vatandaşlara yönelik intihar saldırıları da düzenlemişti.

Taliban örgütü ise Afgan hükümeti ile barış görüşmelerine katılmayı resmi olarak reddetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.