AGD'den “Ortaokullu Gençler Kudüs Nöbetinde” programı

AGD'den “Ortaokullu Gençler Kudüs Nöbetinde” programı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Ortaokullar Komisyonu tarafından “Ortaokullu Gençler Kudüs Nöbetinde” programı gerçekleştirildi.

AGD Konya Şubesi Ortaokullar Komisyonu üyeleri Kültürpark’ta bulunan ve Filistin’e destek amaçlı kurulan AGD Kudüs Nöbet Çadırında düzenlediği ‘Ortaokullu Gençler Kudüs Nöbetinde’ programı ile Filistin’de yaşanan olaylara dikkat çekti. Kudüs Çadırında toplanan ortaokullu gençler Kudüs ve şehitler için sloganlar attı. Programa AGD Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, AGD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, AGD Ortaokul komisyon üyeleri, izciler ve Konyalı Kudüs sevdalıları katıldı. Kuran tilavetinin ardından Gençler adına 6. sınıf öğrencisi Ali Mücevher basın açıklaması gerçekleştirdi.

KAÇ ARKADAŞIMIZ DAHA ÖLMEYE DEVAM EDECEK”

Ortaokul öğrencisi Ali Mücevher, dünya ülkelerine seslenerek zulümleri durdurun çağrısı yaptı ve Filistinli çocuklar adına şunları söyledi: “Ben Filistinli çocuk! Oyuncak nedir bilmedim. Arkadaşlarımla şehitçilik oynadık. Her gün birimiz şehit olduk, hem oyunda hem gerçek hayatta. Okulum var mı yok mu bilmiyorum. Çünkü bombalar okullara da düşüyor ve biz okulsuz kalıyoruz.

Ben Filistinli çocuk! Doğduğu günden beri annesiz çocuk! Doğduğu günden beri vatansız bırakılmaya çalışılan çocuk. Ne suçum vardı ki benim? Ne suçu vardı ki annemin? Ne suçumuz var da böyle saldırıyorlar bize? Ve siz Ey Müslümanlar! Ne suçumuz var ki sessiz kaldınız bize? Dualarınızda yer vermeye bile vakit ayıramadınız mı bize? Durumumuzdan haberdar değil misiniz? Yoksa sizi de mi esir aldılar, sizin şehirlerinizi de mi bombaladılar da yardım edemediniz bize? Ben Filistinli çocuk! Gazze’nin umudu. Mescid-i Aksa’nın umudu. Şimdi tekrar kendim olarak söylüyorum: Ben Türkiyeli çocuk! Bu topraklardan Gazze’ye selam olsun. Buradan Mescid-i Aksa’mıza selam olsun. Mücadelemiz İslam içindir, Allah içindir. Filistin toprakları Siyonizm’e mezar oluncaya kadar asla mücadeleyi bırakmayacağız.” Son olarak öğrenciler hep birlikte ezgiler söyleyip Filistin için dua ettiler.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum