Ahmet Sorgun'dan Kobani eylemlerine tepki

Ahmet Sorgun'dan Kobani eylemlerine tepki
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Kobani saldırılarını bahane ederek sokaklara inenleri ve olay çıkaranları yaptığı yazılı bir açıklama ile kınadı.

Olayların ülkeyi karıştırmak, Çözüm Süreci’ni baltalamak, ülke itibarını zedelemek, Yeni Türkiye hedefinden saptırmak çabaları olduğunun altını çizen Başkan Sorgun; “Kobani halkı yalnız değildir. Dünya mazlumlarına en çok sahip çıkan Türkiye’nin yaptıkları ortadadır. Ülkemizin güvenliğini ve düzenini bozmaya kalkışanlar, Kobani halkına yönelik yardım çabalarına zarar verme amacı taşımaktadır. Hem gölge ediyorlar hem de bahane. İhsan zaten istemiyoruz.” dedi.

 

IŞİD’in Kobani saldırısını protesto etme bahanesi ile sokakları yakıp yıkan terör yanlılarına tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun da yaptığı yazılı bir açıklama ile olayları çıkaranları sert bir dille kınadı.

 

Sorgun; “Meseleleri Kobani değil.”

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyanın neresinde mazlum varsa onlara sahip çıktığını, aynı tutumun Suriye ve Irak’ta da devam ettirildiğini söyleyen İl Başkanı Ahmet Sorgun; “Türkiye, dünya mazlumlarını en çok koruyan ve kollayan ülkedir. Türkiye, tam 200 bin Kobanili kardeşine kucak açmış bir ülkedir. Türkiye, 1,5 milyon mülteciyi kabul etmiş bir ülkedir. Hal böyleyken kimse çıkıp ‘Türkiye Kürt kardeşlerine sahip çıkmıyor’ diyemez. Dün Kobani’yi, Irak’ı, Suriye’yi korumak için çıkarılan tezkereye ‘Hayır’ oyu verenler, bugün Kobani’ye destek olduklarını söylüyorlar. Bu çelişkinin tek açıklaması vardır, o da; esas meselelerinin Kobani olmadığıdır. Mesele, 30 yıldır akan kanın durdurulması için sürdürülen Çözüm Süreci’ni baltalanması çabasıdır. Mesele, vatandaşımızı sokağa çekip ülke güvenliği ile istikrarını bozmaktır. Mesele Ülkemiz itibarının zedelenmesi ve Yeni Türkiye hedefinden saptırma çabalarıdır. Hem gölge ediyorlar hem de bahane. İhsan zaten istemiyoruz.” dedi.

 

Sorgun; “Milletimiz bu ucuz provokasyonlara gelmez”

 

Gezi Parkı Olayları gibi geçmişte de buna benzer  provokatif eylemlerle ülkenin karıştırılmaya çalışıldığını, bugün çıkarılan olayların da Gezi’nin devamı gibi göründüğünü dile getiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, daha önceki olaylar gibi bu olayların da ülke istikrarına gölge düşüremeyeceğinin altını çizdi. Başkan Sorgun, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kürt kardeşlerimizi sokağa davet eden, olayları çıkaran ve yakıp yıkanların unuttuğu bir şey var. Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Milletimiz sağduyulu ve nerede nasıl tavır alacağını çok iyi bilir. Ülke olarak nasıl Gezi Olayları’nı çıkaranlara prim verilmediyse inanıyoruz ki bugün de yarın da milletimiz, sağduyulu davranmaya devam edecek ve bu tür ucuz provokasyonlara gelmeyecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.