AK Parti'nin Konya adaylarını açıklayacağı tarih değişti!

AK Parti'nin Konya adaylarını açıklayacağı tarih değişti!
 Muhabir
AK Parti’nin 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimlerinde il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarını belirleyeceği tarih merak konusu olmuştu. 7 ve 15 Ocak tarihlerinde adaylar açıklanacak. Konya’nın adaylarının açıklanacağı tarih değişti

Yerel seçimlere gidilen sürecin en önemli unsuru olan AK Parti’de belediye başkan adaylarıyla ilgili takvim belirlendi. AK Parti, belediye başkan adaylarının bir kısmını 7 Ocak Pazar günü (yarın), bir kısmını da 15 Ocak Pazar günü açıklayacak. Adayların isimlerini AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyuyla paylaşacak.

Konya’nın merkez ve merkez dışında kalan ilçelerinde hangi isimlerin belediye başkan adayı olarak belirlendiğinin 7 Ocak tarihinde açıklanması bekleniyordu. Bu tarihin değiştiği, Konya adaylarının 15 Ocak tarihinde açıklanacağı öğrenildi.

ak-parti-adaylari.jpg

AK PARTİ HANGİ İLLERDEKİ ADAYLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday olacak isimlerin bazılarının 7 Ocak Pazar günü, bazılarının ise 15 Ocak'ta açıklanacağını duyurmuştu. Hangi illerin hangi gün açıklanacağı liste belli oldu.

İSTANBUL ADAYI YARIN AÇIKLANIYOR!

Bu süreçte en çok merak edilen konulardan biri AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi ismi aday göstereceği ve adayını ne zaman açıklayacağı konusuydu. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın ismi yarın açıklanacak.

  • 7 Ocak 2024 Pazar günü adayları açıklanacak iller:

Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, İstanbul, Aydın, Muğla, Denizli, Isparta, Eskişehir, Düzce, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Rize, Bayburt, Artvin, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Mardin.

  • 15 Ocak 2024 Pazartesi günü adayları açıklanacak iller:

Konya, Kırklareli, Tekirdağ, Manisa, İzmir, Uşak, Kütahya, Bilecik, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Ankara, Afyon, Burdur, Antalya, Mersin, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Çorum, Amasya, Sivas, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Diyarbakır, Batman, Şırnak, Siirt, Bitlis, Muş, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.