Akdeniz’de sığınmacı akını

Akdeniz’de sığınmacı akını
- İtalyan donanması ve uluslararası unsurlar, 24 saatte bin 800’ü aşkın sığınmacıyı denizden kurtardı

ROMA (AA) – İtalyan donanması ve uluslararası unsurlar, Akdeniz’de son 24 saatte bin 800’ü aşkın sığınmacıyı denizden kurtardı.

İtalyan haber ajansı ANSA’nın haberine göre, Akdeniz’de İtalya ile Libya arasında kalan ve Sicilya Kanalı olarak adlandırılan bölgede sabah saatlerinden bu yana yürütülen operasyonlarda çok sayıda sığınmacı, seyahate elverişsiz bot ve teknelerle açıldıkları Akdeniz’den kurtarıldı.

Haberde, İtalyan donanmasına bağlı Sfinge gemisi ile kurtarılan 476 sığınmacının yarın sabah Sicilya’daki Augusta limanına ulaştırılacağı, donanma gemisi Peluso'nun ise 358 göçmeni Pozzallo limanına götürdüğü aktarıldı. Ayrıca, Peluso gemisinde bir de hayatını kaybetmiş göçmen olduğu belirtildi.

ANSA’nın haberinde, Diciotti isimli bir başka geminin 246 kişiyi kurtardığı ve buna ek olarak 100 kişinin bulunduğu bottakileri kurtarmaya çalıştığı ifade edilirken, Avrupa Birliği Akdeniz Deniz Gücü (EUNAVFOR) kapsamında görev yapan Numancia gemisinin güvertesinde, denizden kurtarılan yaklaşık 600 sığınmacı olduğu ve Opv Mai isimli bir başka geminin de 100 göçmeni kurtardığı kaydedildi.

Libya üzerinden Akdeniz'i geçerek İtalya ve Avrupa'ya ulaşmaya çalışanların sayısında son dönemdeki artış dikkati çekiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.