Akşehir Final Okulları'nda ‘’ Engelsiz Portreler ‘’ tanıtıldı

Akşehir Final Okulları'nda ‘’ Engelsiz Portreler ‘’ tanıtıldı
Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Akşehir Final Okulları öğrencileriyle buluştu.

Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Akşehir Final Okulları öğrencileri ile bir araya geldi.

Akşehir Final Okulları Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Fatih Özer, en büyük engelin sevgisizlik olduğunu belirterek, "İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptir. Engelli bireyleri yapamadıklarıyla değil, yapabildikleriyle ve bizlere benzeyen yanlarıyla görmek gerekir. En büyük engel sevgisizliktir. Sevgiyle engelleri ortadan kaldıralım. Onların acıma duygusuna değil sevgi ve anlayışa ihtiyaçları vardır. Onları soyutlayıp, ötekileştirmek yerine, bütünüyle aramızda oldukları bir hayat sunalım. Onlara engel değil, destek olalım. Hayatlarına bir ışık da biz yakalım" dedi.

ÇEŞİTLİ ORTEZ /PROTEZ YARDIMI YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans da konuşan Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Şahin şu ifadelere yer verdi: "Milli Hassasiyet ve Toplumsal Bilinç çerçevesinde 12 yıldır Dernek bünyesinde engelli sorunları, engellilerin topluma entegre olması konusunda kültürel etkinlikler ve ihtiyaç sahibi engelli bireylere tekerlekli sandalye ve çeşitli ortez /protez yardımı yapmaya çalışıyoruz.

7-4.jpg

EMPATİ YAPMAK BİLE YETERSİZ KALIR

Geçirmiş olduğu trafik kazası neticesinde 27 yıl yatağa bağımlı bir baba ve doğuştan engelli bir kardeşim var. Bu işin mutfağındayım. Bu nedenle engelli bireylerin gerek normal hayatta yaşamış olduğu sıkıntıları gerekse bürokratik alandaki sorunlarını kimse benden iyi anlayamaz. Çünkü doğuştan engelli bir bireyin hayatı kabullenişini yada sonradan çeşitli nedenlerle engelli olan bir bireyin yaşamış olduğu travmayı yada hayat mücadelesini anlayabilmek için empati yapmak bile yetersiz kalır bazı şeyler yaşayarak hissedilir ancak.

3-7.jpg

Türkiye'de yüksek oranda, engelli nüfusu var. Bu sorunlarının giderilmesinde tek başına yasal düzenlemeler yetersiz kalıyor. Toplumumuza da engelli bireylerin yaşama entegre olması için büyük görevler düşüyor. Onun için bu bilincinde okul çağlarında oluşması gerekiyor."

Başkan Şahin, dünyadaki ve Türkiye'deki başarılı engellilerden bahsettikten sonra geçtiğimiz aylarda Konya'da yaşayan Hasan Ukdem, İsmail Değirmenci, Büşra Ateş, Hande Dağ, Emine Seçgin ve Gazi Hasan Kocamaz 'ın başarı hikayesini anlatan Gönül Gözüyle Engelsiz Portrelerden bahsederek sonrasında öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.