Akşehir'de Tarık Buğraya vefa

Akşehir'de Tarık Buğraya vefa
 Editör
Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden biri olan ve unutulmaz eserleriyle iz bırakan Akşehirli yazar Tarık Buğra, vefatının 30. yılında düzenlenen özel bir programda anıldı.

Yoğun katılımla gerçekleşen programda bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya: “Aradan geçen yıllara rağmen, Tarık Buğra'nın eserleri ve fikirleri hala yaşıyor ve bizlere ilham vermeye devam ediyor. Tarık Buğra, sadece kaleminden çıkan eserleriyle değil, aynı zamanda duygusal derinliği ve insanlık sevgisiyle de hatırlanacak bir isimdir” dedi.

Türk edebiyatının önemli yazarlarından Tarık Buğra, vefatının 30’uncu yılında memleketi Akşehir’de gerçekleştirilen etkinlikte anıldı. Millî Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Akşehir Belediyesi, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Mektebi iş birliğiyle gerçekleşen anma etkinliği, Tarık Buğra hayranlarını ve edebiyatseverleri bir araya getirdi.

dscf2820.jpg

Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, aradan geçen yıllara rağmen, Tarık Buğra'nın eserlerinin ve fikirlerinin hala yaşadığına vurgu yaparak: “Tarık Buğra, sadece kaleminden çıkan eserleriyle değil, aynı zamanda duygusal derinliği ve insanlık sevgisiyle de hatırlanacak bir isimdir. O edebi kimliğinin ötesinde büyük bir fikir ve mücadele insanıydı. Hayata bakışı, düşünceleri, değer yargıları hepimizin büyük dersler çıkaracağı türdendi. Tarık Buğra, dün olduğu gibi bugün de her yaştan insan için ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Onu anmak için en güzel yol, eserlerini okumak ve fikirlerinde yolculuğa çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

Yazar Tarık Buğra’nın eşi Roman ve Öykü Yazarı Hatice Bilen Buğra da duygu ve düşüncelerini paylaşan bir konuşma gerçekleştirerek: “Kendisi sağ olsaydı. Salonun dolu olması onu çok etkilerdi. Onun adına bu mutluluğu tatmak istiyorum. Geldiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

dscf2913.jpg

Akşehir Kaymakamı Dr. Mehmet Özel ise Tarık Buğra’nın Cumhuriyet yazarlarının en önde gelenlerinden birisi olduğunu belirterek, “Anma programının burada icra edilmesi bizim için ayrıca gurur meselesidir. Panelin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Anma etkinliğinde; Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Servet Altuntaş, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ve Akademisyen Prof. Dr. Abdullah Harmancı da bir konuşma gerçekleştirdi. Programda ayrıca lise ve üniversite öğrencileri tarafından Tarık Buğra için hazırlanan çeşitli sunumlar ve paneller düzenlendi.

dscf2816.jpg

Program sonunda; Tarık Buğra’nın eşi Hatice Bilen Buğra, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, Akademisyen Prof. Dr. Abdullah Harmancı ve panelist öğrencilere, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Akşehir Kültür Merkezi’ndeki buluşmanın sona ermesiyle, Akşehir’in birçok okulunda Anadolu Mektebi öğrencilerinin yaptığı sunumlar gerçekleştirildi. Etkinlikler Akşehir’in tarihi ve kültürel mekânlarının gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.