Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Rusya'da

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier Rusya'da
Steinmeier, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Başbakan Medvedev ile görüştü

MOSKOVA (AA) - Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Belçika'nın başkenti Brüksel'de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin, "Bu saldırılar, uluslararası terörizmin hepimiz için tehlike oluşturduğunun ve buna karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğinin kanıtıdır" dedi.

Steinmeier, temaslarda bulunmak için geldiği Rusya'da, mevkidaşı Sergey Lavrov'un ardından Başbakan Dmitriy Medvedev ve Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ayrı ayrı görüştü.

Medvedev'le görüşmesinde Brüksel'de meydana gelen terör saldırılarına ilişkin değerlendirme yapan Steinmeier, Tunus'ta, Paris'te ve İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırılarında trajik olaylara şahit olduklarını belirterek, "Son olarak Brüksel'deki saldırılar, uluslararası terörizmin hepimiz için tehlike oluşturduğunun ve buna karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğinin başka bir kanıtıdır" diye konuştu.

Steinmeier, terörizme karşı yaşam tarzlarını korumak zorunda olduklarının altını çizerek, "Eğer sürdürdüğümüz hayatımız ve özgürlüklerimizden vazgeçersek, teröristlerin amacına ulaştığını varsayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Sığınmacı sorununun Moskova temaslarının ana gündem maddelerinden olduğunu aktaran Steinmeier, "Bu insanların kendi vatanlarını öylesine bırakıp gitmediklerini biliyoruz. O insanlar savaştan ve şiddetten kaçıyor. İç savaşın durdurulması göç dalgasının yavaşlatılması adına çok önemli. Bu nedenle Suriye ve Libya gibi konularda daha sıkı işbirliği içinde olmamız gerekiyor" dedi.

Başbakanı Medvedev ise Avrupa'nın sığınmacı politikasının yakından takip ettiklerini belirterek, gerektiğinde bu sürece katkı yapmaya hazır olduklarının ifade etti.

- Steinmeier-Putin görüşmesi

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, Rusya-Almanya ve Rusya-AB ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve uluslarası konuları görüşeceklerini söyledi.

Putin, yaşanan tüm zorluklara rağmen Almanya ile ilişkilerin özellikle dışişleri bakanlıkları düzeyinde dinamik bir şekilde devam ettiğini belirtti.

Steinmeier'ın Moskova'da bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.