“Altın Dokunuşlar” Kapılarını Açıyor

“Altın Dokunuşlar” Kapılarını Açıyor
Konya’nın en önemli sanat etkinliklerinden olan KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni, muhteşem bir sergi ile kapılarını 16 Mayıs Salı günü açıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarının yılsonu sergisi olan ve her yıl büyük ilgi gören Altın Dokunuşlar, bu yıl “Endülüs’ten Selçukluya” temasıyla sanatseverlerle buluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 270 branşta 500 bine yakın kursiyere hizmet veren KOMEK’in, kendi alanında şehrin eğitim hayatının öncülüğünü yaparken ülke çapında da örnek bir kurum haline geldiğini söyledi.

Her geçen yıl hizmetlerine yenilerini ekleyen ve Konya’nın ilçelerinde de büyümeye devam eden KOMEK’in artık gelenekselleşen Altın Dokunuşlar etkinliğinin heyecanla beklendiğini belirten Başkan Akyürek, serginin bu yılki temasının “Endülüs’ten Selçukluya” olduğunu vurguladı.

Avrupa’nın bağrında sekiz asır boyunca İslam sancağını dalgalandıran Endülüs’ün İslam medeniyetinin Batı kanadının yegâne ifadesi ve taşıyıcısı olarak büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Fiziki varlığı coğrafyadan silinmeye çalışılan bu medeniyet timsalinin tarihi varlığı zihinlerden ve gönüllerden silinememiştir. Bu bakımdan Selçuklu başkenti Konya’mızda Endülüs medeniyeti ile Osmanlı’nın kurucu unsuru Selçukluları ele alan sergi büyük önem taşımaktadır. Bütün hemşehrilerimi serginin açılışına davet ediyorum” dedi.

ALTIN DOKUNUŞLAR 16 MAYIS SALI 11.00’DA AÇILIYOR

Hazırlıkları yoğun bir şekilde devam eden 13. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni, Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 16 - 23 Mayıs tarihleri arası her gün 10.00 – 22.00 saatleri arası gezilebilecek.

ÇOK SAYIDA PROGRAM VE SANATSAL ETKİNLİK YAPILACAK

Açılışı 16 Mayıs Salı günü saat 11.00’da yapılacak sergide birbirinden değerli eserlerin sergilenmesinin yanında; 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Programı, KOMEK Şehir ve Eğitim Çalıştayı, Emeğinizi Ödüllendirin Yarışması Ödül Töreni, söyleşiler, konserler, yarışmalar, sohbetler, şiir dinletileri, KOMEK kursiyerlerinin uygulamalı gösterileri, KOMEK Mutfağı gibi çok sayıda program ve etkinlik yer alacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.