Anadolu Ajansı 96 yaşında

Anadolu Ajansı 96 yaşında
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Anadolu Ajansı Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine tanıklık etmiş asırlık bir çınardır"

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Anadolu Ajansının (AA) 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hisarcıklıoğlu, mesajında, AA'nın gazetecilik mesleğinde etik kuralların, doğruların yerleşmesi, kökleşmesi anlamında örnek bir okul, mesleğe "yol açan", vizyon kazandıran, değişen ve gelişen dünyada rol model olan değerli bir kurum olduğunu belirtti.

Bugün 96'ncı yaşını kutlayan milletin övünç kaynağı kurumlarından Anadolu Ajansının, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine tanıklık etmiş asırlık bir çınar olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Son yıllarda gelişen teknolojiye uygun olarak yapılan yatırımlarla, dünyanın en iyi ajanslarından biri olma yolunda ilerlemeniz hepimizi gururlandırmaktadır. Bugün bölgemizde ve dünyada yaşanan hızlı gelişmeler, hepimizin dikkatli ve duyarlı olmamızı gerektiriyor. Özellikle de Anadolu Ajansı gibi sorumluluk sahibi kurumlarımızın, hızlı ve doğru haberciliği, olaylara sağduyulu yaklaşımı önem kazanıyor. Türk iş dünyasının temsilcisi olarak ülkemizin refahının artırılması ve ekonomimizin büyütülmesi noktasındaki çabalarımıza, doğru ve hızlı habercilik anlayışı ile bizlere verdiğiniz destek, ülkemizi idare edenlerle ve kamuoyu ile aramızda kurduğunuz köprü bizim için çok anlamlı ve değerlidir. Kurtuluş Savaşı'mızla birlikte uygarlık yolculuğumuzu ve memleket genelindeki olayları ülkeye ve tüm dünyaya duyurabilmek amacıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 96 yıl önce kurulan Anadolu Ajansını gönülden tebrik ediyorum."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.