Ankara üniversitesi öğrencileri Konya'da arazi çalışması düzenledi

Ankara üniversitesi öğrencileri Konya'da arazi çalışması düzenledi
 Editör
Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Coğrafya Bölümü öğrencileri için, Jeomorfoloji dersinde öğrendikleri konuları arazide uygulamalı olarak görmeleri amacıyla, Konya’ya arazi çalışması düzenlendi

Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Coğrafya Bölümü öğrencileri için, Jeomorfoloji dersinde öğrendikleri konuları arazide uygulamalı olarak görmeleri amacıyla, Konya’ya arazi çalışması düzenlendi.

c55064b5-5ffa-4521-95d4-e9217e64b457.jpg

Prof. Dr. Hakan Yiğitbaşıoğlu başkanlığında yapılan bilimsel gezide bilgiler verildi.

Konya çevresinde ilk durak noktası olarak Çatalhöyük ören yerini seçildiğini belirten Yiğitbaşıoğlu, ''Burada öğrencilere Çatalhöyük’ün neden burada kurulduğu, o dönemdeki coğrafi koşulların neler olduğunu, burada yaşayanları nasıl etkilediği ve yerleşimin neden terk edildiği olasılıkları konusunda bilgi verdik ve yeni ziyaretçi merkezi ve kazı alanını ziyaret ettik'' dedi.

b7918588-8e82-4ce9-a155-c3ac4b76ba49.jpg

Çatalhöyük'den sonra Karapınar ilçesine ulaştıklarını aktaran Yiğitbaşıoğlu,''Karapınar’ın geçmişte karşılaştığı kumul sorunu ve çözümü konusunda bilgileri öğrencilerimizle paylaştık. Karapınar’da yaşanan erozyon felaketinin boyutlarını ve yapılan çalışmaları öğrencilerimize anlattık. Meke Gölü’ne Bilimsel adıyla Meke Maar’ı gidilerek, burasının oluşumu, neden dünyadaki en güzel örnek olduğu ve bugün karşılaştığı sorunların nedenleri detaylı olarak öğrencilerimize aktardık. Daha sonra, Kızören Obruğu’nu ziyaret ettik. Burada, obruğun oluşumu, Kızören Obruğu’nun özellikleri ve çevresel sorunları açıkladık. Konya havzasında günümüzde giderek artan obruğun oluşumlarının nedenleri konusunda da bilgilendirmede bulunduk. Bu noktadan sonra dönüşe geçilerek yol boyunca Konya Kapalı Havzası konusunda bilgi verilerek, geçmişteki coğrafi koşullar ile günümüzdeki durumu ve çevre sorunları konusunda açıklamalarda bulunduk. Gezi gayet verimli geçti. Öğrencilerimize anlattığımız konuları birebir görmeleri pozitif bir etki yarattı.” dedi.

Ankara Üniversitesi Coğrafya Bölümü 1. sınıf öğrencisi Süleyman Harmandar, “Derslerde gördüğümüz yerleri görmek bizi heyecanlandırdı. Meke Gölü'nü canlı görmek özellikle ilginç geldi. Hocalarımızın verdiği bilgileri can kulağı ile dinledik. Sınav sorusunun Meke Gölü'nden geleceğini duymak bizi ayrı bir mutlu etti. En beğendiğimiz yer Karapınar oldu.” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.