Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:- "Bu kanlı saldırıların amacı milletimiz içinde öfke ve nefret meydana getirerek birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Türkiye’yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak bi

ANKARA (AA) - Ankara'da dün gerçekleştirilen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına siyasi partilerden taziye ve kınama mesajları gelmeye devam ediyor.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını kınadı. Kamalak, terör eliyle Türkiye’de bir korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Milletimiz sahip olduğu basiret ve feraset ile buna izin vermeyecektir" ifadesini kullandı.

Terörist unsurların, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sahip olduğu cesaret ve kararlılık karşısında hiçbir zaman karanlık hedeflerine ulaşamayacağını vurgulayan Kamalak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu kanlı saldırıların amacı milletimiz içinde öfke ve nefret meydana getirerek birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Bu yüzden, Türkiye’yi karıştırmak isteyen karanlık mihraklara karşı verilecek en güzel cevap, millet olarak birbirimize daha fazla kenetlenmek, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olacaktır. Türkiye, tarihi geçmişi ve engin tecrübesi ile büyük bir devlettir. Aziz milletimiz en zor dönemlerde, en zor badireleri atlatmıştır. Bu karanlık dönemi de atlatacaktır."

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyla doğrudan devletin merkezi ve milletin kalbinin hedef alındığını belirtti. Uysal, yetkililerin, onlarca ocağı yakanlardan hesap soracağına emin olduklarını bildirdi.

- "Haklı mücadele sonuna kadar sürdürülecek"

AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı da yazılı açıklamasında, ülkesi, dili ve milleti olmayan terörün bir kez daha kirli yüzünü gösterdiğini kaydederek, "Milletimiz hiçbir şekilde tehditlere boyun eğmeden bu vatanın birliği ve dirliği için başlatılan haklı mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir. Bu acımasız olay, terörizme karşı bütün dost ülkelerin dayanışma içinde olma zorunluluğunu bir kez daha göstermektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Hak ve Özgürlükler Partisi'nden (HAK-PAR) yapılan yazılı açıklamada ise, terörün bir insanlık suçu olduğu vurgulanarak, böyle bir saldırının hiçbir gerekçeyle makul gösterilemeyeceğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.