Anne-babalar ve çocuk kalmak isteyenler Konya'daki bu parklar tam size göre...

Anne-babalar ve çocuk kalmak isteyenler Konya'daki bu parklar tam size göre...
 S. Yazı İşleri Müdürü
Havaların ısınmasıyla birlikte Konya'da birçok kişi 'hafta sonu nereye gezmeye gidebilirim?' sorusunun cevabını arıyor. Özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği çeşitli parkları bünyesinde bulunduran çocuklar için Konya rotaları haberimizde...

Konya’da yaşayanların ve misafirlerin eğlenceli gezi yerleri bu haberde... Bu gezi programı çocukların eğleneceği mekânlar üzerine seçildi.

1-BİLİM MERKEZİ

Bilim Merkezi; Bilimin sultanları, Vücudumuz, Dünyamız, Evrenimiz, Yeni Ufuklar, Temel Adımlar, Açık Hava Sergileri, Planetaryum bölümlerinden oluşmaktadır. Eğlenceyle bilimi buluşturan Bilim Merkezinde bilimin en eğlenceli ve en eğitici halini deneyimleniyor.

Not: Giriş ücretli olup güncel giriş ücretini ve çalışma saatlerini 0 332 205 40 06 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

dunyamiz-2-ld1x.webp

evrenimiz-sergisi-1-vlkr.jpg

yeni-ufuklar-3-qjzh.webp

yeni-ufuklar-2-tymx.webp

2- KELEBEKLER VADİSİ PARKI

Tropikal Kelebek Bahçesi

Doğanın muazzam renkli mücevherleri olan kelebekleri doğal yaşamlarında keşfetme şansı yakalanıyor. Kelebeklerin birbiriyle ve doğayla olan harmonisine tanıklık edien parkta onların zarif kanatlarının mükemmel desenlerini görme fırsatını, kelebeklerin hayat döngüleri, kamuflaj, korunma, beslenme ve güneşlenme gibi davranışlarını inceleme şansı bulunuyor. Böcek köyünde önemli böcek takımlarının gizemli dünyalarına muhteşem bir yolculuk misafirleri bekliyor. Gezi esnasında bazen bir kelebek misafirn omzuna konabiliyor ve tüm yürüyüş boyunca eşlik edebiliyor.

Not: Tropikal kelebek bahçesi girişi ücretli olup güncel çalışma saatlerini ve giriş ücretlerini 0 332 211 11 20 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

eee-1.jpg

siniflandirma.pngMacera Kulesi

Kelebekler Vadisi Parkı içinde yer alan Macera Kulesinde birbirinden farklı 18 denge parkurundan oluşan kulede her biri farklı bir heyecan taşıyan halat, ahşap ve ip üzerinde yürüme gibi denge sporları yapılabiliyor. Parkurlar 12 yaş ve üzerindeki macera ve adrenalin tutkunlarına hitap ediyor. Koruma kemerleri ve özel eğitimli personel kontrolünde güvenliğin sağlandığı alanda halat üzerinde serbest atlayış oyunları ve tırmanma duvarı da yer alıyor. Macera Kulesinin olduğu alanda 4 yaş ve üzerindeki çocuklar için de ip parkuru ve macera kompleksi bulunuyor. 13 metre yüksekliğindeki oyun ve eğlence alanında küçük çocukların macera ve heyecan yaşaması ve eğlenceli dakikalar geçirmesi amacıyla 3 halat köprü bulunuyor.

Not: Girişi ücretli olup güncel çalışma saatlerini ve ücretleri 0 332 211 11 20 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

3-80 BİNDE DEVR'İ ALEM PARKI

Çocuklar ve çocuk kalanlar için unutulmaz ve eğlenceli bir gezi sunan bu park üç bölümden oluşmaktadır.

Not: Park ücretli olup güncel çalışma saatlerini ve park giriş ücretlerini 0 332 327 00 61 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz.

1. Bölüm : Cihanı Türk Parkı

Bu bölümde tarihi mekanların minyatürleri yer alıyor. Atalarımızın kurduğu medeniyetin simgesi olan taştan yapılmış abideler bu bölümde yer alıyor. 120 adet tarihi yapı maketini yakından inceleyip tanıma fırsatı veriyor.

mrm1420.jpg

2. Bölüm T-Rex Parkı

Bu bölüm zaman makinasına binip eski çağlara yolculuk yapmaktan farksız çünkü 50 adet hareketli dinozoru yakından incelenebiliniyor. Dinozorların büyüklükleri aynı gerçeklerinde olduğu gibi 3 ila 45 metre, yükseklikleri ise 3 ila 12 metre arasında olup, doğal yaşam alanlarındaki gibi tasvir edilmiş. Bu bölümde gezenler kendini dinozorlar çağında hissediyor.

mrm-0071.jpg

3. Bölüm Pamuk Şekeri Parkı

En çok bilinen 25 masal kahramanı ile ünlü komedyenler ve 13 Türk büyüğünün de büstleri bulunan bu bölümde misafirlere eşlik ediyor. İnsanın kendini bir masalda gibi hissettiği bu bölümde masal kahramanlarıyla fotoğraf çektirebilir.

he5b8864.jpg

4-KONYA PANAROMA MÜZESİ

Konya Panorama Müzesi; Mevlevihane minyatürleri, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatı ve Selçuklu dönemi Konya Panoraması bölümlerinden oluşuyor. Eğlenceli bir tarihi yolculuğa çıkarak Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hayatı ve Selçuklu dönemindeki Konya hakkında bilgi edinebilir. Panorama bölümünün detaylı canlandırmaları ziyaretçisini heyecanlandırarak o dönemin ihtişamını hissettirmeyi kolaylaştırıyor.

Not: Giriş ücretli olup güncel çalışma saatleri ve giriş ücretlerini 0 332 237 66 78 numaralı telefondan öğrenebilirsiniz

1-001.jpg

4-001.jpg

5-KARATAY ŞEHİR PARKI

Karatay Şehir Parkı, Konya’nın en büyük Lunaparkı ve Hayvanat Bahçesi ile ziyaretçilerine dinlenme ve eğlenme imkanını aynı anda sunuyor.

Not: Hayvanat Bahçesi girişi ücretlidir. Çalışma saatleri ve güncel giriş ücreti hakkında bilgi almak isterseniz 0 332 350 13 13 nolu telefondan ulaşabilirsiniz

sehirparki-001.jpg

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.