Askeri personel seçmelerinde facia: 37 ölü

Askeri personel seçmelerinde facia: 37 ölü
Kongo Cumhuriyeti'nde bir stadyumda askeri personel seçmeleri sırasında çıkan izdihamda en az 37 kişi hayatını kaybetti.

Kongo Cumhuriyeti'nde bir stadyumda askeri personel seçmeleri esnasında çıkan izdihamda en az 37 kişi hayatına son verdi.

Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Brazzaville'deki Michel d'Ornano Stadyumu'nda dün gece saatlerinde askeri personel seçmeleri esnasında izdiham çıktı. Yetkililer tarafından yapılan basın açıklamasında, izdihamda en az 37 kişinin hayatını kaybettiği, çok fazla kişinin ise yaralandığı belirtti.

Hükümetten yapılan açıklamada yaşanan olayla ilgili kriz masası kurulduğu belirttiler. Savcı Oko Ngakala, personel seçme programında neden gece yapıldığına ilişkin soruşturma başlatılacağını ifade etti.

Kongo'da ordu geçtiğimiz hafta 18-25 yaşları arasında yaklaşık bin 500 personel alımı yapacağını duyurmuş; adaylar, seçmeler için stadyuma çağrılmıştı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.