ASKON Konya yeni döneme hazır

ASKON Konya yeni döneme hazır
ASKON Konya Şubesi 2020-2021 yılı değerlendirme toplantısı yaptı. Başkan Atilla Sinacı ASKON Konya’nın şimdi olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da güçlü projelerle yoluna devam edeceğini belirtti

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), 2020-2021 yılı dönemi değerlendirme toplantısını yapmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Bayır Diamond Hotel’de düzenlenen basın toplantısına ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, yönetim kurulu ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Atilla Sinacı, yapmış oldukları faaliyetleri anlatmadan önce Konya ekonomisinde yaşanan gelişmelerle ilgili bazı başlıkları paylaştı.

1.jpg

SİNACI: BU YIL YENİ BİR REKOR BİZİ BEKLİYOR

Sinacı, “Malumunuz küresel pandeminin en büyük tehdidi sağlığımız olsa da, 2 yılda dünya ticaretini de ciddi oranda etkiledi. Büyük endüstriyel üretim merkezleri kontak kapattı, üretimler durdu. Birçok sektörde tedarik zinciri çöktü. Avrupa otomotivde, Asya ülkeleri hammadde noktasında piyasaya ürün veremedi. Konya, pandemiye rağmen 2020 yılının ikinci çeyreğinden itibaren ihracat atağına girişti. Savunma sanayi, Döküm, tarım makineleri, otomotiv, tekstil, ayakkabı, gıda ürünleri, ambalaj gibi ana sektörlerde ihracat rekorları kırdık. Konya 2020’nin tamamında bir önceki yıla göre yüzde 8,28 artışla 2,185 milyar dolara ihracat rakamına ulaştı. 2020 yılında Konya Türkiye’nin genel ihracatındaki payını ve iller sıralamasını da yükselterek yüzde 1,40 ile 11. sırada yer aldı. Tüm dünyada ekonomilerin ve ticaretin daraldığı 2020’de, her şeye rağmen ihracat artışı sağlayan ve 160 ülkeye Konya damgası vuran üreticilerimizle gurur duyuyoruz. 2021’de de çok iyi bir performans sergiliyoruz. Temmuz rakamları itibariyle 1 milyar 700 milyon dolar rakamlarına ulaştık. İnşallah bu yıl yeni bir rekor bizi bekliyor. Konya Sanayisi artık yeni bir faza geçti.  Otomotiv ve makine üretimde marka olan şehrimiz artık bir Savunma Sanayi şehri” dedi.

2.jpg

TAŞINABİLİR ENERJİ TESİSİ KURULMASI İÇİN ADIM ATTIK

2020 yılının ilk çeyreğini etkinliklerle yoğun geçirdiklerini ifade eden Sinacı, “Pandeminin ülkemizde yayılması ile biz de şube olarak tedbirlerimiz aldık. Yine maske krizinin olduğu dönemde 100 bin maske tedarik ederek, özelde ve kamuda çalışan sağlık çalışanlarına dağıttık. Gel al hizmeti veren restoran ve kafelere destek amacıyla üyelerimizi yönlendirdik. Geleneksel hale getirdiğimiz ‘Çocuklar Üşümesin’ kampanyamızı 2021’de de devam ettik. Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ile çok önemli bir projeye imza attık. Konya’da taşınabilir enerji tesisi kurulması için fizibilite raporu oluşturarak,  akü, pil, batarya kullanım alanı giderek yayılan ürünlerin üretilmesi için gayret göstereceğiz. ARGE ve Teknoloji Komisyonumuz koordinesinde, yine MEVKA’dan geçen ay onaylanan başka bir projemiz daha bulunuyor. Bu projede ise üyelerimizin Dijital dönüşümleri üzerine “Dijital Olgunluk Seviyesi” analiz edilecek ve detaylı raporlandırılacak” diye konuştu.

ÇUMRA OSB’DE SONA GELİNDİ

“En fazla önem verdiğimiz ve emek harcadığımız projelerden bir tanesi Çumra OSB” diyen Sinacı şöyle devam etti: “ASKON Konya olarak mihmandarlığını yaptığımız Çumra OSB’ye yatırımcı çekme ve OSB alanını genişletme noktasında çalışmalar yürüttük. Şube olarak çok emek harcadık. Şimdi sona gelindi. 1999 yılında tahsis edilen 1 milyon metrekarelik OSB alanına Çumra Belediyesi işbirliği ile başlattığımız girişimlerin ve çabamızın sonucu 8 milyon 500 bin metrekare ek alan daha tahsis ettirdik. Mevcut üretimin olduğu alana ilaveten tahsis edilen bölgede parseller oluşturuldu. Kısa zaman sonra yeni yatırımcılarımız arsalarına kavuşacak. Çumra OSB, hem lojistik avantajı, hem de güçlü yatırımcılar ile Anadolu’nun en önemli OSB’lerinden bir tanesi olacak. Biz burada ASKON olarak önemli markaları şehrimize yatırım yapmaya teşvik için misyon üstlendik. Şu an önemli düzeyde görüşmeler sürdürüyoruz.”

3.jpg

ASKON KONYA GENÇLERLE DE BERABER

Gençlerle ilgili projelerini de anlatan Sinacı, “Milli Eğitim protokolümüz gereği MEB onaylı yaptığımız eğitimler oluyordu. Bu eğitimlere de yeni dönemde tekrar başlayacağız. Üniversite sanayi işbirliğini geliştirerek öğrencilere desteklerimiz olmaktadır. Selçuk Üniversitesi ile bu konuda protokolümüz var. Yine Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu ile başarılı öğrencilere önce burs, staj ve iş imkanı olarak bir desteğimiz bulunmakta. Genç ASKON Konya Şubemiz Ferhat Bozkurt Başkanlığında güzel çalışmalara imza atacaklar, her genel kurulumuzda en az 3 Genç Askon yöneticimizi ana kademe yönetim kurulumuza alıyoruz” dedi. 

4.jpg

CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Şube olarak yeni dönemin hazırlıklarını da tamamladıklarını belirten Sinacı, “Yakın zaman önce genel kurulumuzu tamamlayıp yönetim kurulumuzu daha da güçlendirdik. Faaliyet planımızı yaptık. ASKON Konya Şubesi olarak 2021-2022 döneminde de 30 yönetim kurulu üyemiz, 330 dernek üyemizle, konferans, yurt içi yurt dışı gezileri, alım heyeti getirmeleri, ateşe ve büyükelçi buluşturmaları, Çumra OSB’nin markalaşması, enerji yatırımının hayata geçmesi, kuraklıkla mücadele eylem planı hazırlanması, tarım planlamasına yönelik rapor ve etkinlikler başta olmak üzere onlarca faaliyetle şehrimize ve ülkemize, kahraman iş adamlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması için biz de canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine son verdi. (Gülşen Çopur)

6.jpg

5.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.