Astana: 2 - Galatasaray: 2 (Maç Sonucu)

Astana: 2 - Galatasaray: 2 (Maç Sonucu)
Goller: Hakan Balta (kendi kalesine), Canas (Astana), Bilal Kısa, Eric (kendi kalesine) (Galatasaray)  

İlk yarı üstün oynadığı maçın ikinci yarısında sahasına hapsolan Galatasaray mücadeleden sürpriz bir şekilde 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray'da golleri, 31. dakikada Bilal Kısa ve 86. dakikada Astana kalecisi Eric kendi kalesine attı. Astana'nın golleri ise 77. dakikada Hakan Balta'nın ters vuruşu ile 89. dakikada Canas'tan geldi.

Bu sonuçla Galatasaray ve Astana 1'er puana yükseldi.

ASLAN DALYA DEDİ

Galatasaray, Astana maçıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan itibaren 100. müsabakasına çıktı. Bu kulvarda ilk kez 1993-1994 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan sarı-kırmızılı takım, 14. kez yer aldığı organizasyonda 100. müsabakasını Kazakistantemsilcisine karşı oynadı.

SEMİH'İN 150. MAÇI

Galatasaray'ın altyapısında yetişen savunma oyuncusu Semih Kaya, 150. kez sarı-kırmızılı formayı giydi. Semih, 2012-2013 sezonundaki Manchester United karşılaşması ile başladığı UEFA Şampiyonlar Ligi kariyerinde toplam 23 maça çıktı. Spor Toto Süper Lig'de 110, TFF Süper Kupa'da 3 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 13 karşılaşmada oynayan Semih, Astana maçıyla 150. kez sarı-kırmızılı formayı terletti.

KAZAKİSTAN'DA İLK DEFA

Astana-Galatasaray müsabakası, Kazakistan'da oynanan ilk UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesi olarak tarihe geçti. Öte yandan Müsabakanın oynandığı Astana Arena'yı bir Türk firması inşa etti.

ASLAN İYİ BAŞLADI

Galatasaray ilk tehlikeli atağı 4. dakikada yarattı. Ceza alanı dışında Podolski'nin pasıyla topu önünde bulan Sneijder müthiş vurdu ancak Astana kalecisi de aynı güzellikte kurtardı. 

SNEIJDER BİR DAHA!

İkinci tehlike 12. dakikada yine Sneijder'den geldi. Ceza alanından seken topu Bilal yeniden o bölgeye indirdi. Sneijder'in önüne düşen meşin yuvarlak, Hollandalının şutuyla kaleye yönelse de az farkla auta çıktı. 

ASTANA DA DENEDİ

Bu pozisyondan 2 dakika sona bu sefer Astana tehlikeli geldi. Zhukov'un ceza alanı dışından yaptığı vuruş kaleci Muslera'da kaldı.

BİLAL HOCASINI YANILTMADI

Galatasaray aradığı golü 31. dakikada buldu. Hamza Hamzaoğlu'nun 'Uzaktan çekeceği şutlara ihtiyacımız olacak' dediği Bilal Kısa, hocasını mahcup etmedi ve 31. dakikada yaklaşık 30 metreden yolladığı harika füze ile Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

İKİNCİ YARI İŞLER DEĞİŞTİ

İkinci yarının başlarında Galatasaray hakimiyeti Astana'ya kaptırdı. Kazaklar 50-55. dakikalar arasında iki önemli atakla temsilcimizin kalesini zorladı. 

DAKİKA DAKİKA CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ...

ETKİLİ GELDİLER

53. dakikada sağ kanattan gelişen Astana atağında ceza alanına yapılan ortaya Maksimovic, kısa boyuna rağmen kafayı vurdu ama Muslera gole izin vermedi. 54'te ise Hakan Balta taç çizgisine yakın bir bölgede topu uzaklaştırmak isterken rakibi araya girdi ve topun sahibi oldu. Ancak Zhukov'un ceza alanına yerden pasında son anda Semih topa ayak koyarak pozisyonu uzaklaştırdı.

AZ FARKLA KAÇTI

Astana 64. dakikada en tehlikeli pozisyonunu buldu. Soldan topu alan Foxi Kethevoama ceza alanına ortaladı. Arka direğe giden topa Carole ile birlikte hareket eden Dzholchiev'in dokunuşu direği yalayarak auta çıktı ve G.Saray'a derin bir nefes aldı.

MALUMUN İLANI...

66. dakikada bir kez daha yürekler ağza geldi... Sol kanattan yapılan ortada penaltı noktası üzerinden Foxi'nin şutu Muslera'nın bakışları arasında yandan az farkla auta gitti.

KAÇINILMAZ SON

İkinci yarı boyunca üstünlüğü rakibine veren Galatasaray, 77. dakikada kalesinde golü gördü. Soldan etkili gelen Astana'da Semih Kaya'nın ayağının kayması sonucu kendisine pozisyon yaratan Kabananga'nın çevirdiği top Hakan Balta'nın ters vuruşu ile ağlara gitti: 1-1

SEMİH'İN BÜYÜK HATASI

Astana'nın golündeki hatasının ardından Semih Kaya, 84. dakikada topu uzaklaştırmak isterken Astana'lı oyuncuya kaptırdı. Astana'lı oyuncunun da verdiği pasla Kabananga ceza alanına girdi. Şutunu da çekti ancak top yandan auta çıktı.

ASTANA KALECİSİ İMDADA YETİŞTİ

Galatasaray tam 'acaba maç berabere mi bitecek' derken Astana kalecisi Eric imdadına yetişti. Soldan Sinan Gümüş'ün ortasını uzaklaştırmak isteyen Eric, iki hamlede topu içeriye aldı ve Aslan 2-1 öne geçti.

SEVİNÇ 3 DAKİKA SÜRDÜ!

Sarı kırmızılı takım golün sadece 3 dakika sonrasında bir kez daha kalesinde golü gördü. Kalesinde yaşanan tehlikeyi uzaklaştıramayan Galatasaray, Canas'ın ceza alanı dışından vuruşu ile bir kez daha üzüldü: 2-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-2 beraberlik ile tamamlandı. 

ASTANA: 2 - GALATASARAY: 2

Stat: Astana Arena 
Hakemler: Martin Strömbergsson, Daniel Gustavsson, Joakim Flink (İsveç)

Astana: Eric, Ilic, Anicic, Postnikov, Shomko, Maksimovic, Canas, Dzholchiyev (Dk. 78 Nuserbayev), Zhukov (Dk. 88 Schetkin), Kethevoama (Dk. 82 Muzhikov), Kabananga

Galatasaray: Muslera, Denayer, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Carole, Bilal Kısa (Dk. 81 Sinan Gümüş), Selçuk İnan, Podolski (Dk. 68 Rodriguez), Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 90 1 Sabri Sarıoğlu), Umut Bulut

Goller: Dk. 31 Bilal Kısa, Dk. 86 Eric (Kendi kalesine) (Galatasaray), Dk. 77 Hakan Kadir Balta (Kendi kalesine), Dk. 89 Carole (Kendi kalesine) (Astana)

Sarı kartlar: Dk. 41 Selçuk İnan, Dk. 90 Sinan Gümüş (Galatasaray), Dk. 90 Dzholchiyev (Kazakistan) 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.