AŞTİ'nin 'bayram nüfusu' 1 milyonu aştı

AŞTİ'nin 'bayram nüfusu' 1 milyonu aştı
Türkiye'nin her bölgesinden vatandaşları ağırlayan AŞTİ'ye, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince 1 milyondan fazla kişi ayak bastı

Türkiye'nin her bölgesinden vatandaşları ağırlayan Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesine (AŞTİ), 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince 1 milyondan fazla kişi ayak bastı.

Başkent Ankara, Ramazan Bayramı tatili boyunca sakin günler geçirirken, AŞTİ'de ise tatilcilerin oluşturduğu yoğunluk yaşandı. Günde bin 500 otobüsün yolcu almak ve indirmek için uğradığı ve 100-150 bin vatandaşın geldiği AŞTİ'de, en yüksek ziyaretçi sayısı tatilin başladığı 1-2 Temmuz günlerinde görüldü.

BUGSAŞ AŞTİ'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Kaygusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AŞTİ'nin Türkiye'deki ulaşım noktalarını birbirine bağlayan ana arterlerden biri olması dolayısıyla, yoğun bayram mesaisi yaptıklarını söyledi.

Kaygusuz, 9 günlük tatil süresince 1 milyondan fazla kişinin, gerek seyahat gerekse gelen yolcuyu karşılama, giden yolcuyu uğurlama amacıyla AŞTİ'ye giriş yaptığını, en kalabalık günlerin de 1-2 Temmuz tarihlerinde yaşandığını ifade ederek, vatandaşların otobüs seyahati konusunda geçmişe oranla daha bilinçli hale geldiklerini vurguladı.

-"Gelen yolcuyu da giden yolcuyu da aradık"

Kaygusuz, X-ray cihazlarının yanı sıra kapı ve el dedektörleri ile güvenlik tedbiri aldıklarını belirterek, "Gelen yolcuyu da, giden yolcuyu da aradık. Normalde terminallerde gelen yolcu aranmaz. Ancak bazı terminallerde gelişmiş bir arama sistemi olmadığı ve bazı ara duraklarda yolcu alındığı için biz tedbir amacıyla gelen yolcuyu da aradık. Ayrıca otoparka giriş yapan arabaların bagajlarını da kontrol ettik." diye konuştu.

-"Şoförler, sağlık kontrolünden sonra yola çıktı"

AŞTİ içerisindeki sağlık merkezinde vatandaşa ve personele ücretsiz hizmet verildiğini aktaran Kaygusuz, "Otobüs şoförlerimiz belli saatlerde dinlenerek hareket ettiler. Sağlık merkezinde gerekli kontrollerden geçtikten sonra yola çıktılar. Merkezimizde doktorumuz, hemşiremiz ve sağlık çalışanları tam kapasite hizmet verdi." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.