Atatürk Havalimanı K-9'larla daha da güvenli

Atatürk Havalimanı K-9'larla daha da güvenli
İSTANBUL (AA) - Ankara ve Diyarbakır'daki bombalı terör saldırılarının ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı Atatürk Havalimanı'nda "K-9"...

İSTANBUL (AA) - Ankara ve Diyarbakır'daki bombalı terör saldırılarının ardından güvenlik önlemlerinin artırıldığı Atatürk Havalimanı'nda "K-9" adı verilen bomba dedektör köpekleri de görev yapıyor.

Havalimanında polise destek veren özel güvenlik şirketlerine ait "K-9" bomba dedektör köpekleri, daha önce valizlerin toplandığı ve dağıtıldığı havalimanının "şut altı" isimli bölümünde hizmet ederken, iki kentte düzenlenen saldırılar sonrasında terminal içerisi ve dışında da bomba izi sürüyor.

Polisin, yolcuların kimlik ve pasaportlarını kontrol ettiği havalimanında K-9 timi de valizleri önlem amaçlı eğitimli köpeklere koklatıyor.

Saldırılar nedeniyle güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğu havalimanının dışı ve içinde şüpheli gördüğü kişilerin üstünü arayarak GBT'lerine bakan polis ekipleri, şüphelendikleri araçlarda da detaylı arama gerçekleştiriyor.

Öte yandan Atatürk Havalimanı Metrosu girişi önünde bir taşıma arabası üzerinde unutulan poşet, polisi harekete geçirdi. Uzman ekibin yaptığı inceleme sonucu poşetin içinde bir yolcuya ait elbiselerin olduğu anlaşıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.