ATTIĞIMIZ TAMAM DA YEDİĞİMİZ SIKINTI

ATTIĞIMIZ TAMAM DA YEDİĞİMİZ SIKINTI
Atiker Konyaspor, geride kalan haftalarda attığı gol başına 1,2 puan kazansa da geçtiğimiz sezona göre düşüş yaşıyor. Geçen sezon da 27. dönemde 32 gol atan yeşil-beyazlılar savunmasıyla puanları toplarken, bu sezon aynı istikrarı gösteremedi

Spor Toto Süper Lig’de 27 haftalık bölümü geride kalırken, Atiker Konyaspor, topladığı 39 puanla 7. sırada yer alıyor. Puan olarak geçtiğimiz sezonun gerisinde kalan yeşil-beyazlı ekip, gol/puan bazlı değerlendirmede de geçen sezonun uzağında. 27 hafta sonunda 32 gol atan Anadolu Kartalı, hücumda sıkıntı yaşamamasına rağmen savunmada beklenen randımanı veremedi. Yeşil-beyazlılar hemen hemen aynı gol ortalamasını tuttururken, daha fazla gol yemesi nedeniyle puansal anlamda geçen senenin gerisinde kaldı. 
GOL BAŞINA 1,2 PUAN
Yeşil-beyazlı ekip, geride kalan haftalarda attığı gollerin karşılığını aldı. Gol başına 1,2 puanı hanesine yazdırmayı başaran Atiker Konyaspor, bu alanda Süper Lig’in iyileri arasında yer alsa da geçtiğimiz sezona göre düşüş yaşıyor. Geçen sezon gol başına 1,5 puan ortalama tutturan Konyaspor, bu istatistikte geçen sezonun uzağında kaldı. 
SAVUNMA ZAFİYETİ
Atiker Konyaspor geçen sezonun 27. haftasında da 32 gol atmayı başarırken, kalesini gole kapatmıştı. 12’si 3 maçta olmak üzere 27 gol yiyen yeşil-beyazlılar, bu sezon ise gol yememe konusunda sıkıntı yaşıyor. Kalesinde 33 gol gören yeşil-beyazlılar, daha fazla mağlubiyet ve beraberlik yaşadı. Aykut Kocaman yönetiminde kolay gol yemeyen bir takım görüntüsü veren yeşil-beyazlılar, bu sezon savunmada da yaşadığı aksaklıklar düşüşe geçmesine neden oldu. (Seda Erciş)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.